PARADICSOMOS-RIZSES EGYTÁLÉTEL TENGER GYÜMÖLCSEIVEL
2018-03-04  /  Szerző:   /  Rúzs  /  Nincs hozzászólás

HOZZÁVALÓK

1 ek olívaolaj
10 dkg bacon
1 fej hagyma
1 tk őrölt pirospaprika
2 gerezd fokhagyma
20 dkg rizs
1 db paradicsomkonzerv
6 dl húsleves-alaplé
1 db piros kápia paprika
50 dkg konyhakész tenger gyümölcsei

frissen őrölt bors
1/2 csokor petrezselyemzöld
1 db citrom

ELKÉSZÍTÉS

1. Felforrósítjuk az olajat, majd ropogósra sütjük rajta a felkockázott bacont és a finomra vágott hagymát. Hozzákeverjük az őrölt paprikát, a zúzott fokhagymát, valamint a megmosott, lecsepegtetett rizst.
2. Kissé lepirítjuk, majd hozzáforgatjuk a paradicsomot, és felöntjük az alaplével. Felforraljuk , lefedjük, 20 percig főzzük. Hozzáadjuk a kimagozott, feldarabolt paprikát, majd további 10 percig főzzük együtt. Néhányszor megkeverjük, hozzáforgatjuk a vegyes tengeri finomságokat, és az egészet 5 percig főzzük.
3. Ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk a ragut. (Akkor jó, ha a rizs éppen megpuhult, a ragu állaga pedig krémes és szaftos.) Forrón tálaljuk, durvára vágott petrezselyemmel és néhány gerezd citrommal kínáljuk.
 

Forrás: Mindmegette

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.