PARADICSOMLEVES OLASZ MÓDRA
2018-02-24  /  Szerző:   /  Rúzs  /  Nincs hozzászólás

HOZZÁVALÓK

• 1 fej hagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 db sárgarépa
• 1 db zellerszár
• 40 dkg paradicsom
• 10 dkg koktélparadicsom (különböző színű)
• 1 liter alaplé (zöldség- vagy húsleves)
• 1 kevés olívaolaj
• 1 maroknyi friss bazsalikom levél
• só
• bors

ELKÉSZÍTÉS

1. A hagymát és a fokhagymát apró darabokra, a répát, a zellerszárat és a paradicsomot kockára, a koktélparadicsomot félbe vágjuk.
2. Egy közepes méretű lábasban felhevítjük az olívaolajat, majd beletesszük a hagymát, a fokhagymát, a sárgarépát és és a zellerszárat. Lefedjük, és körülbelül 10 perc alatt puhára főzzuk. Miután megpuhult, megsózzuk, megborsozzuk, beletesszük a paradicsomot, és felöntjük az alaplével. Kb. 10 percig főzzük, miközben egy másik lábasban egy kevés olajon megdinsztelünk a koktélparadicsomokat.
3. A paradicsomlevest levesszük a tűzről, és botmixerrel összeturmixoljuk, majd tányérban szedjük, és a sült paradicsommal és friss bazsalikommal a tetején tálaljuk.

Forrás: Mindmegette

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.