Padlizsánszendvics
2016-11-21  /  Szerző:   /  Rúzs  /  Nincs hozzászólás

HOZZÁVALÓK

60 dkg padlizsán

A paradicsommártáshoz:

10 dkg koktélparadicsom

1 gerezd fokhagyma

1 ek olívaolaj

bors

1/2 csokor bazsalikom

A rétegezéshez:

4 db paradicsom

20 dkg szeletelt sonka

A salátához:

2 ek fehérborecet

6 ek olívaolaj

tengeri só

frissen őrölt bors

néhány levél bazsalikom

10 dkg vegyes leveles saláta

 

ELKÉSZÍTÉS

1.A padlizsánt vastagabb szeletekre vágjuk, besózzuk, majd 30 percig pihentetjük. Száraz serpenyőben aranyszínűre sütjük. A mártáshoz a koktélparadicsomokat és a megtisztított, szeletelt fokhagymát 1 dl vízben 3 percig főzzük. Összeturmixoljuk az olajjal, sóval és borssal, valamint a friss bazsalikommal.

2.A sült padlizsánokat rétegezzük a szeletelt, nyers paradicsommal, a sonkával, az olajjal és az ecettel, valamint a fűszerekkel összeforgatott bazsalikomos salátával. Végül meglocsoljuk a paradicsommártással és tálaljuk.

padlizsanszendvics

Forrás: Mindmegette

Szólj hozzá