Öt tipp, hogy könnyebben túl legyél az exen
2017-12-19  /  Szerző:   /  Egyéb, Párkapcsolat  /  Nincs hozzászólás

Túlélési technikák a szerelmi bánat feldolgozására

Túljutni volt kedvesünkön sokszor lehetetlen feladatnak tűnik. Blokkolhatjuk őket a közösségi hálón, kitörölhetjük a számukat a telefonunkból és elkerülhetjük azokat a helyeket, ahol összefuthatunk velük, de végül rá kell, hogy jöjjünk, ezek mit sem számítanak. Bármennyire is próbáljuk kiverni őket a fejünkből, gondolatainkban mégis újra és újra megjelennek.

Cikkünkben segíteni kívánunk, hogy könnyebben túl légy a szerelmi bánaton.

1. Ünnepeld magad

Lelkiállapotodon sokat javíthatsz, ha olyan dolgokat csinálsz, ami boldoggá tesz, gondolj csak egy kényeztető habfürdőre, egy csokor magadnak vásárolt virágra vagy egy könnyed esti sétára a városban. Ezzel a módszerrel elérheted, hogy a saját boldogságod kovácsa legyél.

2. Légy elfoglalt

Sokak szerint a legjobb módszer, ha eltereljük a gondolatainkat azzal, hogy különféle tevékenységekkel töltjük ki a szabadidőnket. Sajnos sokan vannak, akik kapcsolatuk végeztével depresszióba süllyednek, mely főleg azok között gyakori, akiket elhagytak. Ennek orvoslása érdekében érdemes olyan tevékenységeket folytatni, ami feldobja hangulatunkat. A hatást fokozhatjuk, ha számunkra kedves embereket is bevonunk ezekbe a tevékenységekbe. Érezni fogod, hogy feltöltődsz. Írhatsz egy listát is arról, hogy mik azok a dolgok, amiket az elkövetkezendő pár hétben meg szeretnél valósítani.

3. Élj és tanulj

Tanulj a múltból, vizsgáld meg előző kapcsolatodat, hogy mi vezethetett annak végéhez. Melyek azok az élethelyzetek, amikhez másképp kellett volna hozzáállnod. Jöjj tisztába azzal, hogy volt-e szereped a negatív dolgokban, és amin úgy gondolod változtatnod kellene, tedd meg!

4. Gondolj arra, ami nem fog hiányozni

Próbáld meg összeszedni gondolataidat, hogy mik azok a dolgok, amik igazán zavartak a másikban, amikkel egyáltalán nem tudtál azonosulni. Ez a fajta számvetés oldja a benned rejlő feszültséget, ami meggátolhat abban, hogy tovább lépj. Tisztázd le azt is magadban, hogy exeddel nem minden volt jó és nem minden volt rossz, majd párosítsd azokat a dolgokat, amik hiányozni fognak, azokkal, amelyek nem, ezáltal könnyebben el tudod engedni őt.

5. Vedd körül magad a szeretteiddel

Lehetőleg ne zárkózz el a külvilágtól, persze nem muszáj rögtön randiznod, sőt érdemes egy kevés időt hagyni magadnak, hogy lelkileg helyrerázódj, de ez nem azt jelenti, hogy nem élhetsz társasági életet családoddal vagy barátaiddal. Ha úgy érzed, nem állsz készen új emberek megismerésére, töltsd idődet közeli barátaiddal, akik emlékeztetnek rá, hogy vannak az életedben olyanok, akik szeretnek.

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.