Őszibarackos gratin
2017-10-08  /  Szerző:   /  Egyéb, Rúzs  /  Nincs hozzászólás

HOZZÁVALÓK

2 dl rostos őszibaracklé

Kb. 4 evőkanál cukor

8 érett őszibarack

2 evőkanál citromlé

2 evőkanál mandulalikőr (pl. Amaretto)

10 dkg darált hántolt mandula

10 dkg liszt

15 dkg vaj

1 teáskanál fahéj

ELKÉSZÍTÉS

1. Az őszibaracklét egy lábaskába öntjük, hozzáadjuk a cukrot, és szelíd tűzön a felére beforraljuk, hagyjuk kihűlni. Az őszibarackokat megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, vékony gerezdekre vágjuk, meglocsoljuk kevés citromlével, hogy meg ne barnuljanak.

2. A sütőt előmelegítjük 220 fokra.

3. Az őszibarackléhez adjuk a likőrt, összeforgatjuk az őszibarackkal, majd kivajazott sütőtálba öntjük.

4. A maradék vajat a liszttel, a fahéjjal és az őrölt mandulával összemorzsoljuk, az őszibarack tetejére szórjuk egyenletesen.

5. Előmelegített 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

Forrás: Mindmegette.hu

Szólj hozzá