A nő hűtlensége a házasságban
2017-07-14  /  Szerző:   /  Párkapcsolat  /  Nincs hozzászólás

Mindig is vitatott téma volt a nő hűtlensége a házasságban. Egyes feltételezések szerint a nő akkor csalja meg a férjét, ha hiányzik neki az érzelmi kötődés és elismerés, más feltételezések szerint pedig akkor, ha szexuálisan nincs kielégítve. Nemrég pedig olyan feltételezések is napvilágot láttak, mely szerint a nő nem csak fizikailag, hanem érzelmileg is megcsalja a partnerét.

A nők és a férfiak folyamatosan kapcsolatban állnak egymással, a munkában, a megállóban, az orvosnál, az utcán, a konditeremben, stb. A férfiakról általában azt állítják, hogy ha közelednek egy nőhöz, akkor biztosan többet szeretnének egy sima barátságnál. Viszont igaz az, hogy a nők csak haveri viszonyt szeretnének kialakítani a férfiakkal, és hűségesek akarnak maradni a házasságban?

Egy párkapcsolatban a hűtlenség akkor üti fel a fejét, amikor nem tartják be az alábbiakat:

1. A férjednek ismernie kell a haverodat!

Nem szükséges, hogy a férjed és a haverod jó barátok legyenek, azonban a férjednek kényelmesen kell éreznie magát a haverod jelenlétében.

2. A haverodnak akarnia kell kapcsolatot kialakítani a férjeddel és a családoddal!

Ha már barátok vagytok, a haverodnak akarnia kell megismerni a férjedet és a családodat. Nem csak azért, mert több időt szeretne veled tölteni, hanem azért is, mert ténylegesen részt szeretne venni az életedben.

3. Felejtsd el a titkolózást!

Bármit, amit a haveroddal megbeszélsz, a férjednek is el kell mondanod. Ha véletlenül találkozol a haveroddal, minden esetben tudatnod kell ezt a férjeddel is.

4. Ne pletykáld ki a férjed gyengeségeit a haveroddal!

A haveroddal való beszélgetés során semmiképp sem szabad pletykákat terjessz a férjed hibáiról, gyengeségeiről.

5. Haverodnak ne tulajdoníts speciális képességeket!

Haverodnak soha ne mondd azt, hogy: „Neked mondom el a problémámat, mert a férjem úgysem értené meg.” Ne mutasd ki azt, hogy a haverod oly módon értékel, ahogyan a férjed nem.

6. Haveroddal ne beszéld meg szexuális életed részleteit!

Haveroddal nem tanácsos megosztanod a szexuális életed részleteit. A szexuális szokásaitoknak a hálószobában kell maradnia, férjed és közted. Kerüld el az olyan beszélgetéseket, melyek során szóba jöhet a szexuális intimitás.

7. Csökkentsd minimálisra a haveroddal való közös szokásokat!

Nem normális az, ha olyan szokásaid vannak, melyeket csak a haveroddal szoktál csinálni. Persze, az még elfogadható, ha egyszer egy hónapban megnéztek egy sorozatot együtt, azonban, ha minden reggel van valami, amit együtt csináltok, ami már egyfajta rituálé, akkor valami biztosan nincs rendben a párkapcsolatodban.

8. Maradj éber!

Ne igyál túl sokat még akkor sem, ha veszekedtél a férjeddel. Egy hamis intimitás alakulhat ki akkor, amikor az alkohol ledönti a gátlásokat, és csupán egy pillanat alatt szóba jöhetnek olyan dolgok, melyekről férjed rájön, hogy megcsaltad vagy esetleg közelebbi kapcsolatot ápolsz a haveroddal.

9. Figyelj az érzéseidre!

Ha egy idő után már többet kezdesz érezni a haverod iránt, vagy ha a haverod kimutatja, hogy többet szeretne tőled, mint egy fiú-lány barátság, akkor rögtön szakíts meg vele minden kapcsolatot. Egy olyan társadalomban élünk, ahol a férfiak és nők között is lehetnek baráti kapcsolatok, azonban nagyon sokszor, amikor a határokat túllépjük, a házasságban megjelenhet a hűtlenség is.

Szólj hozzá