Narancsos pezsgőkoktél az ünnepi koccintáshoz
2018-12-30  /  Szerző:   /  Rúzs  /  Nincs hozzászólás

Ünnepi alkalmakkor a pezsgő az első számú koccintani való, de egy kis csavarral még izgalmasabbá tehetjük ezt a nagyszerű buborékos italt. A nagy napokra érdemes egy kicsit felturbózni – némi naranccsal és egy jó kis fűszeres sziruppal.

Elegáns, egyszerű, nagyon hangulatos és mutatós a naranccsal és fűszerekkel készülő pezsgős koktél, előre elkészíthetőek az összetevők, nem kell hozzá drágább pezsgő, és sokkal izgalmasabb, mint bármilyen más ital. Pár narancs, némi fűszer, cukorszirup, a tálaláskor felöntve egy kis pezsgővel – jóval több és egyedibb, mint önmagában a gyöngyöző ünnepi ital.

Ez a narancsos szirup nagyon izgalmas, egy kis rozmaring teszi különlegessé, és nemcsak ehhez a pezsgőkoktélhoz használható, de forró csokiba vagy forralt bor ízesítéséhez is tökéletes, viszont mindenképpen érdemes bio vagy kezeletlen narancsot használni hozzá, mert a héját is használjuk. Ha ilyen nincs, akkor készen kapható szárított narancshéj is megfelel, szerencsére ez a karácsonyi szezonban a szuperekben könnyen beszerezhető, de kezeletlen narancsot is egyre több helyen találunk.

Narancsos pezsgőkoktél rozmaringgal

Hozzávalók:

3 dl víz

15 dkg cukor

2 narancs

1 kis ág rozmaring vagy 1 teáskanál szárított

1 üveg pezsgő

Elkészítés:

1. A cukrot és a vizet egy lábasba tesszük, tűzre tesszük.

2. A narancsot megmossuk, az egyik héját éles késsel vagy zöldséghámozóval vékonyan, a fehér rész nélkül levágjuk, és a rozmaringgal együtt a cukorsziruphoz adjuk.

3. Felforraljuk, és 3-4 percet főzzük, közben kifacsarjuk a narancsok levét, és ezt is hozzáöntjük.

4. Leszűrjük, hagyjuk kihűlni, majd a hűtőbe tesszük tálalásig.

5. Pezsgőspoharakba töltünk belőle, felöntjük jól behűtött pezsgővel, és ízlés szerint narancsszeletekkel díszítve kínáljuk.

Forrás: Cookta

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.