Narancsos-csokis mousse
2017-12-03  /  Szerző:   /  Egyéb, Rúzs  /  Nincs hozzászólás

HOZZÁVALÓK

3 db tojás

12 dkg étcsokoládé (min. 50% kakaótartalmú)

5 dkg cukor

1 csipet só

1 db narancs

1,5 dl tejszín

ELKÉSZÍTÉS

1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A csokoládét felolvasszuk.

2. A tojássárgáját összekeverjük a cukorral a sóval, majd hozzáöntjük az olvasztott étcsokoládét és tovább keverjük. Belekeverjük a narancs reszelt héját, majd a felvert tejszínt, végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét is.

3. A csokikrémet egy órára a hűtőbe tesszük, majd poharakba tálaljuk narancskockával és reszelt narancshéjjal díszítjük.

Forrás: Mindmegette

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.