Mit szeretne a párod? Jelek, melyekből kérdezés nélkül megtudhatod!
2017-10-06  /  Szerző:   /  Egyéb, Párkapcsolat  /  Nincs hozzászólás

Sokszor azt halljuk, hogy a párkapcsolatban nagyon fontos az, hogy sokat beszélgessünk, hogy biztosak lehessünk abban, hogy azonos hullámhosszon vagyunk a párunkkal. Azonban kényelmetlen kérdések feltétele nélkül is megtudhatod, hogy mit szeretne a párod.

„Hiszel a házasságban? Szeretnél gyerekeket? Szeretnél másik országban élni?” Néha ezek kényelmetlen kérdések, melyek akár leblokkolhatják a párok közti további kommunikációt is. Persze, nagyon fontos tudnunk azt, hogy azonos értékrendet képviselünk, azonban abból is megtudhatod, hogy mit szeretne a párod, hogy kényelmetlen kérdéseket kelljen feltenned neki, mint például: „Beszélhetünk? Szeretnék veled beszélgetni!”

A párkapcsolati specialisták kijelentik azt, hogy az empátia és a tudatos életvitel nagyon fontos és jelentős. Ahhoz, hogy megtudd, mit szeretne a párod, csöndben kell maradnod és meghallgatnod azt, amit mondani szeretne neked.

Hajlamosak vagyunk arra, hogy csak a saját szükségleteinkkel foglalkozzunk, és nem figyelünk arra, amit a párunk mondani szeretne nekünk. Azt, hogy mit szeretne a párod, már az első beszélgetések alkalmával megtudhatod, még akkor is, ha ezeket nem mondja el kifejezetten.

Például, ha a párod azt mondja neked, hogy meghalt a nagymamája, és nagyon sajnálja, mert szerette volna, ha esélye lett volna dédnagymama lenni, akkor már nagyon sok információt elárul magáról. Ezzel a mondatával elmondja azt, hogy mennyire fontos neki a családja, és hogy szeretne gyerekeket is.

Ha tudatosan és nyitott elmével hallgatod a párodat, akkor akaratlanul is meg fogsz tudni róla dolgokat, anélkül, hogy kényelmetlen kérdéseket kellene feltenned neki.

Ugyanakkor még van egy másik előnye is annak, hogy „információt gyűjtesz”. Megismered a párod értékeit. Ha megkérdezed tőle, hogy szeretne-e gyerekeket, úgy is válaszolhat neked, hogy igen, de úgy is, hogy nem. Azonban nem mindig feketén és fehéren kell látni a dolgokat, ugyanis az emberek meggondolhatják magukat a kapcsolattól függően is.

Egy párkapcsolatban nagyon fontos az, hogy rugalmas legyél és jelen legyél. Idővel a párod meggondolhatja magát és akkor meghallgathatod őt, amit mondani szeretne neked, anélkül, hogy egy csomó kényelmetlen kérdést tegyél fel neki a kapcsolatotok elején.

Néha, ha figyelemmel meg tudsz hallgatni egy embert, rájössz majd arra, hogy mindent megtudhatsz az adott emberről, anélkül, hogy kényelmetlen kérdésekkel bombáznád őt.

Szólj hozzá