Mini Pavlova tortácskák málnával és áfonyával
2017-05-28  /  Szerző:   /  Egyéb, Rúzs  /  Nincs hozzászólás

HOZZÁVALÓK

4 tojás fehérje

250g porcukor

1 ek kakaópor

1 ek kukoricaliszt

1 ek balzsamecet

100g málna

100 g áfonya

2 ek kristálycukor

200 ml tejszín

ELKÉSZÍTÉS

1. Melegítsük elő a sütőt 150 fokra. Egy sütőlemezt fordítsunk meg és tegyünk rá egy szilikonos sütőpapírt. Kezdjük el verni a tojásfehérjét és fokozatosan adagoljuk hozzá a porcukort.

2. Amikor már kemény habunk van, adjuk hozzá a balzsamecetet. Kézi habverővel forgassuk hozzá a kukoricalisztet is. Felezzük el a masszát és az egyik felében keverjük el a kakaóport. Halmozzunk egymásra 1-1 nagy evőkanál fehér és barna masszát és egy villa segítségével keverjük össze őket annyira, hogy márványosak legyenek a halmok. Egy kanál hátával simítsuk simara a tetejüket, de maradjanak magasak a halmok. 7-8 adag lesz belőle.

3. Tegyük be a sütőbe és kb. 40 percig süssük légkeverés nélkül. Majd kapcsoljuk le a sütőt, támasszuk ki az ajtaját és hagyjuk még száradni a pavlokávat. A gyümölcsök ¼ részét törjük össze, néhány evőkanál vízzel és a kristálycukorral forraljunk belőle szirupot és hűtsük le.

4. Verjük fel a tejszínhabot, halmozzunk a pavlovákra, locsoljuk meg a gyümölcssziruppal és díszítsük a friss gyümölccsel.

Forrás: Mindmegette

Szólj hozzá