Michelisz Norbert apaként más ember lett
2017-05-02  /  Szerző:   /  Egyéb, Párkapcsolat  /  Nincs hozzászólás

Gyermeke világra jötte óta teljesen más emberként száguld Michelisz Norbert (32) a pályákon a túraautó-világbajnokságon. A Honda gyári csapatának pilótája számára most már a kislánya, a március végén született Mira Léna áll az örökös első helyen a „házi versenyében”, ugyanakkor a futamokon teljes erőbedobással küzd a győzelmekért.

Michelisz Norbert számára szinte még mindig felfoghatatlan, megmagyarázhatatlan, amit akkor érzett, amikor először a kezében tarthatta a gyermekét. Szerinte erre nem lehet felkészülni, ezeket a pillanatokat mindenkinek át kell élnie, és úgy érzi, ő a világ legboldogabb embere, teljes a családjuk boldogsága.

Michelisz gyorsan belerázódott az apaszerepbe, már nem okoz gondot neki sem a fürdetés, sem az, hogy tisztába tegye a picit. Igyekszik minél több időt együtt tölteni a feleségével, Johannával és a kis Mirával.

Michelisz számára nem könnyű az, amikor egy-egy verseny miatt magára kell hagyja a feleségét és kislányát. Olyannyira nem, hogy a lányuk születése után közvetlenül, a friss élmény miatt a Marokkói Nagydíjon nem is tudott tökéletesen a versenyzői feladataira koncentrálni. A lehető legkevesebb időt töltött Marrákesben is, hogy minél többet lehessen a párja és a kicsi mellett. Szerencsére így is sok pontot szerzett, dobogóra került, és az összetett verseny második helyén áll.

Michelisz úgy érzi, apaként új ember lett. Több dolgot másképpen lát. Minden döntésében szerepet játszik, hogy már családja, gyermeke van, mindent értük csinál. Ők állnak az első helyen az életében, ami persze nem jelenti azt, hogy a verseny másodlagos. A két szerepkört külön kezeli. Michelisznek ha van egy kis szabadideje, azonnal hívja Johannát. Videótelefonálni is szoktak párjával, mert így képben is meg tudja mutatni, mi a helyzet Mirával. Ez nagyon sokat jelent és erőt is ad neki.

Az autóversenyzést sokan a kőkemény profik rideg világának tartják, hiszen itt sokszor tized-, század, ezredmásodpercek döntenek arról, ki győz és ki veszít. Aki nem koncentrál, a villámgyors tempó miatt, akár ki is eshet egy-egy futamon. Ugyanakkor a pilóta is ember, s fontos neki a családi háttér, egy szerető társ – mondta Norbert. Michelisz Norbert felesége, Johanna (30) a bukósisaktartó pakkjába szokott kedves biztató üzenetet és kabalafigurát csomagolni párjának, hogy ez is feldobja őt a versenyek előtt.

Forrás: Blikk

Szólj hozzá