Méhecske szelet
2017-07-01  /  Szerző:   /  Rúzs  /  Nincs hozzászólás

Hozzávalók:

24 szelethez:

a piskótához:
6 tojás
10 dkg liszt
10 dkg étkezési keményítő
20 dkg cukor
1 tasak vaníliaízű pudingpor
1 teáskanál sütőpor

a tetejére:
2 csomag vaníliás pudingpor
fél liter tej
15 dkg cukor
6 lap zselatin
80 dkg sárgabaracklekvár
2 evőkanál barackpálinka
60 dkg tejföl
1 teáskanál vanília paszta
12 szem sárgabarack

a díszítéshez:
5 dkg csokoládé vagy 2 db csokoládés dekortoll
néhány mandulaforgács

Elkészítés:

1. A piskótához a sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tojásokat kettéválasztjuk a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Folyamatosan verve beleszitáljuk a cukrot. Habverővel eldolgozzuk benne egymás után a tojássárgákat. A lisztet elvegyítjük a keményítővel, a pudingporral a sütőporral, és a habra szitáljuk. Óvatosan beleforgatjuk. Sütőpapírral kibélelünk egy 30×20 cm-es tepsit, belesimítjuk a masszát, és a sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Alaposan kihűtjük.

2. A krémhez a két pudingot elkészítjük fél liter tejjel és a cukor felével. A pudingot félretesszük hűlni fóliával lefedve, hogy ne legyen bőrös a teteje.

3. A zselatint a csomagoláson szereplő leírás szerint vízbe áztatjuk. Kikeverünk 60 dkg lekvárt a pálinkával, és 10 ek. vízzel vagy baracklével hígítjuk, lassan felforrósítjuk. A zselatint kinyomkodjuk, és feloldjuk a meleg barackpépben.

4. A hideg pudingot elkeverjük a tejföllel, a maradék cukorral és vanília pasztával. Ezután a piskótát megkenjük a maradék lekvárral majd a tejfölös pudinggal és hűtőbe tesszük.

5. A barackokat megmossuk, forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk, félbevágjuk, kimagozzuk, és papírtörlővel leitatjuk, hogy a csoki jobban tapadjon. Sütőpapírra rakjuk a barackokat. A csokoládét felolvasztjuk, vékony csíkokban a barackra locsoljuk, és a barackok elejére egy nagyobb pöttyöt is készítünk. A sütőpapírra teszünk kb. 50 kisebb mandulaforgács-darabot, és 1-1 csepp csokit arra is cseppentünk. A barackok tetejét két helyen hegyes késsel bemetsszük, és beleszúrunk 1-1 egész mandulaforgácsot. A csokicseppes forgácsdarabokat folyékony csokoládéval a barack elejére ragasztjuk.

6. A méhecskéket egyenlően elosztjuk a kihűlt süteményen, és min. 3 órát hűtjük. Tálaláskor a méhecskék körül felszeleteljük.

Forrás: Blikk

 

Szólj hozzá