Luxusesküvőt tervez Kasza Tibi
2017-07-14  /  Szerző:   /  Szerelem  /  Nincs hozzászólás

Szikrázó napsütés, homokos tengerpart, pálmafák- nyaralásnak is jól hangzik, nem hogy még egy esküvő helyszíneként. Rengetegen álmodnak egzotikus helyszínről, ha a nagy napról van szó, de kevesen engedhetik meg maguknak ezt a luxust.

Kasza Tibiről köztudott, hogy szinte hazajár Thaiföldre, rajong az ottani kultúráért, tájakért és ízekért. Így nem is annyira meglepő, hogy Darai Andreával oda tervezik esküvőjüket.

Habár a nász idehaza sem olcsó mulatság, pláne ha lagzit is tartanak, Tibiék rendesen a zsebükbe nyúlhatnak a tengerparti esküvővel, akkor is, ha így már külön nem kell elutazniuk nászútra. A Best magazin utánanézett kicsit az áraknak, így összeállított egy durva költségvetést.

Bár a többihez képest eltörpül, azért érdemes számolni a rengeteg papírmunka árával is. Be kell szerezniük az anyakönyvi kivonatukat, illetve a családi állapotukra vonatkozó igazolást, amelyek bár ingyenesek, a Külügyminisztériumnak fizetni kell egy jelképes összeget a hitelesítésükért. Átszámítva tízezer forintért le kell nyilatkozni Bangokban, hogy a thai törvények szerint a házasságnak nincs akadálya, majd ezeket le kell fordíttatni és aláíratni a Thai Külügyminisztérium Konzuli Főosztályával, amihez még plusz költségként jöhet, ha az eskető személy más dokumentumokat is kér.

Az őszi szezonban Budapest és Bangok között 170-220 ezer körüliek a repjegyek. Tibi szeretné, ha a családja és a barátai is ott lennének velük, szóval ha olyan 15 fővel és 200 ezres repjeggyel számolunk, rögtön 3 millió forintról indulunk, anélkül, hogy belevettük volna az országon belüli utat.

További 2,5 milliót jelenthet a vendégek elszállásolása, hisz a ceremónia és a lagzi is hiába tart egy napig, Thaiföldre az út 16 óra, plusz a 6 órás időeltolódás miatt kell idő, míg az ember akklimatizálódik. Egy hétre egy közepes vagy annál jobb szállodai szoba 200 és 500 ezer között mozog, a magazin nyolc 300 ezres szobával számolt, s kihangsúlyozta, hogy akkor még nem volt szó az étkezésről.

Nem egy magyar esküvőszervező dolgozik Thaiföldön, honlapjaik szerint 300 ezer forint alatt megszervezik a ceremóniát, amibe általában beletartozik a menyasszony csokra, a vőlegénykitűző, egy üveg pezsgő, egy esküvői torta és négy tucat fénykép. De ehhez is adódhatnak pluszköltségek

Így a legkisebb vendégsereggel, közepes költségekkel számolva, az esküvő elérheti a 10 millió forintot is.

Forrás: Blikk

Szólj hozzá