Kekszes málnatorta sütés nélkül
2017-06-25  /  Szerző:   /  Rúzs  /  Nincs hozzászólás

HOZZÁVALÓK

8 db csokoládékrémes keksz

2 ek tej

25 dkg joghurt

5 dkg porcukor

1 ek vanília aroma

1 zacskó hidegen oldódó zselatin

1,5 dl tejszín

2 dl málnalekvár

ELKÉSZÍTÉS

1. A csokikrémes kekszeket egy aprítóba tesszük és finom morzsát őrlünk belőle. Az őrleményt egy tálba tesszük és a hideg tejjel egynemű masszává keverjük.

2. A masszát két részre osztjuk, egy-egy kisméretű desszertgyűrűbe nyomkodjuk és félretesszük.

3. A krémhez egy doboz joghurtot, a tejszínt, a porcukrot és a vanília aromát összekeverjük. A krémet három kisebb keverőtálban egyenlően elosztunk, majd az egyikbe egy fél, a másikba egy púpos teáskanál málnalekvárt keverünk és mindháromhoz hozzáadunk egy-egy csapott teáskanál zselatinport.

4. Elővesszük a mini tortaformákat, és a csokis alapra először a sötét krémből kanalazunk egy evőkanálnyit, majd 30 percre a hűtőbe tesszük dermedni. Ha lejárt az idő, a világosabb krém következik, újabb 30 perces hűtéssel, a sort a fehér krémmel zárjuk.

5. Fél óra múlva kivesszük a hűtőből a formákat, kifordítjuk belőle a tortácskákat. Málnalekvárral kínáljuk.

Forrás: Mindmegette

Szólj hozzá