Juhtúrós-borsos pogácsa
2018-07-07  /  Szerző:   /  Rúzs  /  Nincs hozzászólás

Juhtúrós-borsos pogácsa
 

 

HOZZÁVALÓK

2,5 dkg friss élesztő
1 mk cukor
1 dl tej
50 dkg liszt
10 dkg rétesliszt
2 tk só
1 mk őrölt bors
20 dkg margarin
20 dkg juhtúró
1 db tojás
tejföl
1 db tojás (a kenéshez)

ELKÉSZÍTÉS
1.) Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. A liszteket összevegyítjük a sóval és a borssal, majd elmorzsoljuk benne a margarint és a juhtúrót. Azután hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojást és annyi tejfölt, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.

2.) Összegyúrjuk, és folpackba csomagolva a hűtőbe tesszük legalább 3 órára vagy egy éjszakára.

3.) A tésztát lisztes felületen kb. ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, éles késsel berácsozzuk, és 3 cm-es átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejét megkenjük az enyhén felvert tojással, és 30 percig pihentetjük. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Forrás: Mindmegette

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.