Illatos almatorta rusztikusan
2018-09-30  /  Szerző:   /  Rúzs  /  Nincs hozzászólás

Az almás süti mindig sikert arat, különösen akkor, ha olyan mutatós és illatos, ráadásul annyira pofonegyszerű, mint ez a vajas és fűszeres almatorta. Isteni finom, és tényleg gyerekjáték elkészíteni!

Bár almát egész évben kapni, most van az igazi szezonja, így kihagyhatatlan ilyenkor egy jó kis almás sütemény. Viszonylag sok vajjal készül, de ettől nagyon finom puha, ruganyos, szaftos, és hosszan friss is marad, már ha adunk neki esélyt, és nem fogy el pillanatok alatt…

Az alapreceptbe most vanília, gyömbér és fahéj is került, ezek nagyon jól passzolnak az almához, ami egész lágyra, szinte olvadósra sül a vajas tésztával, és isteni illatokkal tölti be a konyhát már sülés közben, de természetesen fűszerek nélkül vagy más ízesítőkkel is készíthető, sőt akár alma helyett körtével vagy szilvával is érdemes kipróbálni, mert a tészta tényleg tökéletes és nagyon egyszerű elkészíteni.

Illatos almatorta

Hozzávalók:

25 dkg liszt

3 tojás

12,5 dkg olvasztott vaj

10 dkg cukor

2 csomag vaníliás cukor

1/2 csomag sütőpor

1 teáskanál őrölt gyömbér

1 kávéskanál őrölt fahéj

2-3 alma

csipet só

porcukor a tálaláshoz

Elkészítés:

1. A száraz alapanyagokat – a lisztet, a sütőport, a csipet sót, a gyömbért és a fahéjat – egy keverőtálba tesszük, összekeverjük. A tojásokat egy másik tálba felütjük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, és kézi habverővel jó habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat is, és ezzel is simára keverjük. Ezután hozzászitáljuk a száraz keveréket és egy spatulával homogén tésztává összedolgozzuk.

2. A tésztát egy kikent és lisztezett vagy sütőpapírral bélelt 23 centis kapcsos tortaformába vagy sütőtálba öntjük, nagyjából elsimítjuk. Az almákat kicsumázzuk, és vékony szeletekre vágjuk, majd sűrűn, körkörösen, kissé a tésztába állítva-nyomkodva kirakjuk vele a sütemény tetejét.

3. Ezután 180 fokos sütőbe toljuk és légkeverés mellett kb. 40-45 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintve, szeletelve tálaljuk.

Forrás: Cookta

 

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.