Így készíts otthon narancsos illóolajat!
2017-10-28  /  Szerző:   /  Egyéb, Rúzs  /  Nincs hozzászólás

A narancsos illóolaj az őszi-téli időszakban tökéletes illatot biztosít a lakásban! Ami a legjobb benne, hogy minden hozzávaló általában fellelhető a háztartásban. Az elkészítése sem különösebben bonyolult, csak egy kicsit időigényes. Amennyiben másnapra lenne szükséged az illóolajra, akkor ne ehhez a módszerhez folyamodj.

Hozzávalók:

– narancshéj (minél több narancsból csinálja, annál intenzívebb lesz az illat)

– vodka (teljesen jó a legolcsóbb is, csak az alkoholra van szükség hozzá)

– kávé filter

– papírtörlő

– üvegcse

Elkészítés:

1. A narancsokat hámozzuk meg, úgy, hogy minél vékonyabbak legyenek a rétegek.

2. Szárítsuk meg a vékonyra vágott héjakat, ez körülbelül 2 napig tart. Ebben az időszakban a legegyszerűbb, ha a radiátor tetejére tesszük. Ezáltal még finom illat is lesz a lakásban.

3. Vágjuk annyira apróra a darabokat, amennyire csak tudjuk. Tegyük őket üvegcsébe, majd öntsük rá a vodkát, amíg teljesen el nem lepi. Hagyjuk benne ázni 3 vagy akár több napig, és naponta rázogassuk meg.

4. Amikor ez elkészült fedjünk le egy befőttesüveget kávéfilterrel. Ezen öntsük át az egész folyadékot, a héj darabkákból is nyomkodjuk ki a maradékot. Ezután fedjük le egy papírtörlővel az egészet.

5. Pár nap múlva, amikor már érezhetően elpárolgott az alkohol, akkor van készen az illóolajunk. A megszokott módon alkalmazzuk párologtatókba, esetleg házilag elkészíthető krémekbe.

Forrás: Blikk

Szólj hozzá