Csókolózás

2000. 11. 15. 00:00
printsend

Küldés ismerõsnek
Captcha
Miért szeretnek jobban csókolózni a lányok? Csókolózás közben miért lesznek az eleinte oly hûvös fiúk egyre vadabbak, rámenõsebbek? A szerelmi érzés miért kelti fel automatikusan a csókolózás utáni vágyat?
Miért szeretnek jobban csókolózni a lányok?
Csókolózás közben miért lesznek az eleinte oly hûvös fiúk egyre vadabbak, rámenõsebbek? A szerelmi érzés miért kelti fel automatikusan a csókolózás utáni vágyat? S egyáltalán miért csókolózással fejezzük ki az érzelmeinket. Ha kíváncsi vagy ezekre a kérdésekre, olvasd el az összeállításunkat!

Gyakori jelenet: fiatal pár csókolózik önfeledten az utcán... Mások megbotránkozva nézik õket, miközben a lánynak az jár a fejében: "Bárcsak soha ne lenne vége a jelenetnek..." A fiú viszon erre gondol: "Micsoda érzés! Miért nem vagyunk most egyedül? Mert akkor..."

A felmérések szerint a lányok 95 százaléka csókolózás alkalmával úgy kerül érzéki állapotba, hogy közben legritkább esetben gondol a szexre. A csóknak elsõsorban lélektani jelentõsége van náluk. A fiúk 80 százaléka viszont csókolózás közben automatikusan a szeretkezésre is gondol. Számukra is rendkívül érzéki dolog a csók, de õk ezt többnyire a szex, az aktus elõjátékának tekintik. Mert a fejükben az a cél, az a vágy jelenik meg, hogy a karjukban tartott lányt teljesen meghódítsák, a magukévá tegyék.

Nagyon sokféle oka van annak, hogy a csók miért fontosabb a lányok számára. A szakemberek magyarázata szerint: az anyák a lányaikkal tovább puszilkoznak, mint a fiaikkal. De például a barátnõk is sokkal többet puszilkoznak, mint a haverok. A fiúk ugyanakkor megtanulják a "kemény fiú" viselkedési formát, s eszerint nem illik az érzelemeket kimutatni. További ok: a lányoknak több idõre van szükségük, amíg elhatározzák magukat a szexre. Bár a pubertástól kezdve rendkívül kíváncsiak, de ugyanakkor félnek is a nemi kapcsolattól. Csaknem kivétel nélkül a lányok csak akkor éreznek érzéki gyönyört az elsõ alkalommal, ha mély érzelmekkel párosul az aktus.
A fiúk számára ugyanakkor az elsõ együttlét eksõsorban a testiséget jelenti, s nem is hagy bennük oly maradandó,emlékeket, mint a lányokban. Talán a példákból is sejthetõ, hogy a fiúk illetve a lányok pszichéje a pubertáskorban kissé másképpen alakul. De mindkét nem célja, hogy megtalálja azt a megfelelõ partneret, akihez érzelmileg leginkább kötõdhet, akit szerethet. Csakhogy ki-ki a maga igényeinek, vágyainak megfelelõen közeledik a másikhoz, s ezt nem árt tudni. Sõt, a partnerkapcsolat különbözõ fázisaiban figyelembe is kell venni. S nem kell például megsértõdni azon, ha a fiú túlságosan rámenõs, vagy a lány "érthetetlenül" félénk.

Az állatvilágban is csókolóznak
Gondoltad volna, hogy az állatok is csókolóznak? A csimpánzok például üdvözlésképpen gyakran nyomják egymáshoz az ajkukat, és szex közben "nyelves puszikat" is adnak egymásnak. Megfigyelték, hogy a lovak is szívesen dörzsölik össze az ajukat. A kutyák játék közben hasonlóképpen cselekednek. Vannak halak is, amelyek a párzás elõtt órákig harapdálják, szopogatják egymás ajkát. Az állatok és az emberek csókolózási kedve, szokása ugyanarra az eredetre vezethetó vissza, ahogy az állatvilágban is, az õsember is kezdetben szájból szájba táplálta kicsinyét. Néhány természeti népnél ez a szokás a mai napig megvan. Ezért olyan bensõséges és ma már izgató is, ha egy almát, bonbonokat vagy valamilyen süteményt egyszerre két oldalról esznek vagy adnak játékosan a másik szájába.

Miért édes a csók?
Gondolkoztál már azon, hogy mennyi nyál képzõdik a szádban? Naponta több liter. S gondolkodtál-e már azon, hogy mit tartalmaz ez a váladék? S mit jelent a kifejezés, hogy " édes a csókja"? A magyarázat: a nyálban nagyon sokféle anyag kimutatha, többek között a pheromone nevû hormonanyag, amely fokozza a szexuális vágyat. Ez a hormon mirigyekben termelõdik, amelyek a hónaljban, a szájban és az ajkon találhatók. És a pubertáskor kezdbe mûködnek.

Mindebbõl következik tehát, hogy a nemi vágyat nemcsak, s nem is elsõsorbana megjelenés, a külsõ ébreszti fel a másik nemben, hanem bizonyos ízek, illatok, hormonanyagok, amelyeknek a hatóanyaga stimulálja az agy megfelelõ részeit. Ezért érzünk bizonyos szagokat, illatokat vágykeltõnek, ezért hat a piros szín izgatólag, mert szexuális izgalom közben az ajkak megtelnek vérrel és kipirosodnak. A nõk ezért haszálnak vörös színû ajakrúzst is.

Miért a felsõ ajkakat szopogatják?
Egyes párok már-már tudományos alapon csókolóznak. Õk azok, akik,módszeresen például egymás felsõ ajkait szopogatják, csókolgatják, cuppogtatják, nyalogatják. Mert ezáltal pontosan azokat az idegvégzõdéseket izgatják, amelyek a lányok esetében a csikló idegvégzõdéseivel vannak közvetlebn kapcsolatban! Célratörõ srácok tehát figyelem: leggyorsabban a felsõ ajak csókolásával realizálhatjátok a vágyaitokat!
S ha ezek után kedvet kapott valaki a csókolózáshoz, annak még elárulunk egy apró trükköt: ebbõl megtudhatod, hogy a fiúd "csókra kész" állapotban van-e? Hátrálj tõle 30 cm- távolságra. Ha a pillantása az ajkadat keresi, biztos lehetsz, hogy újabb közelítésed esetén számíthatsz egy csókra, illetve nem fog meglepõdni, ha te csókolód szájon!

Néhány csókvariáció:

Parfümcsók szerelmi játékhoz:
Különbözõ testrészeidre, ott, ahol szeretnéd, ha megcsókolnának, cseppents egy kevéske parfümöt. Aztán kérd meg a barátodat, hogy "fedezze" fel ezeket a helyeket, és csókolja le rólad az illatos pontokat.

Gengsztercsók:
Sétálás közben az utcán dugd a kezed a dzsekid zsebébe úgy, hogy a mutatóujjad, mint egy pisztoly mutasson elõre. Mondd a barátodnak, hogy megkegyelmezel, ha azonnal megcsókol úgy, ahogy szeretné! Amennyiben nem, nincs kegyelem! Te csókolód meg õt, ahogy te szeretnéd!

Elektromos csók:
Kapcsoljátok le a villanyt. Álljatok vagy üljetek le egy szõnyegre vagy takaróra, és a kezetekkel vagy lábatokkal dörzsöljetek egy kis elektromosságot! Ha közben megcsókoljátok egymást, megfigyelhetitek, ahogy elektromos szikra ugrik ki az ajkaitok közül. Jó szórakozást!
She.hu
Az oldal megtekintéséhez 9-es Flash Player szükséges
Magányos vagy? Ismerkednél? Társat keresel?
Próbáld ki Magyarország legnagyobb társkereső oldalát a Randivonal.hu-t, ahol biztosan te is megtalálod a párodat! Több mint 1.5 millió társkereső keresi párját nálunk! Randivonal, az igényes társkereső!