Házi mákos-marcipános fagylalt
2017-06-11  /  Szerző:   /  Rúzs  /  Nincs hozzászólás

HOZZÁVALÓK

50 g natúr marcipánmassza

3 db zselatinlap

200 g (fagyasztott) meggy

100 g + 3 ek kristálycukor

200 ml tej

50 g darált mák

200 ml habtejszín

3 db tojássárgája

1 tk mandulaaroma

ELKÉSZÍTÉS

1. A marcipánt rakjuk a fagyasztóba. A zselatinlapokat áztassuk egy kevés hideg vízbe. A meggyet tegyük lábasba a 100 g cukorral, továbbá 50 ml vízzel együtt, és forraljuk fel. Adjuk hozzá a megduzzadt, kissé kinyomkodott zselatint, és olvasszuk meg benne. Ezután húzzuk le a szószt a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

2. Forraljunk fel 100 ml tejet, öntsük a darált mákra, és hagyjuk kihűlni a keveréket. A maradék tejet öntsük lábasba 100 ml tejszínnel együtt. Adjuk hozzá a 3 ek cukorral felhabosított tojássárgáját, és kis lángon, állandó kevergetés mellett melegítsük fel. Mielőtt forrni kezd, húzzuk le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

3. Keverjük össze a tejes mákot, a tojásos krémet és a mandulaaromát, azután forgassuk bele előbb a megmaradt, kemény habbá vert tejszínt, majd a lereszelt marcipánt.

4. Simítsuk a krémet műanyag dobozba, és tegyük a mélyhűtőbe 4-5 órára. Közben keverjük át néhányszor. Végül simítsuk rá a meggyszószt, és fagyasszuk egy éjszakán keresztül.

Forrás: Mindmegette

Szólj hozzá