Grillezett padlizsántekercs
2018-04-22  /  Szerző:   /  Rúzs  /  Nincs hozzászólás

HOZZÁVALÓK

2 db közepes padlizsán

1 üveg ecetes pepperoni paprika (kb. 370 ml)

12,5 dkg feta sajt (light)

1 gerezd fokhagyma

1 ág rozmaring

2 ek olívaolaj

bors

ELKÉSZÍTÉS

1. A megmosott, megtisztított padlizsánokat hosszában 8-8, kb. 1/2 cm vastag szeletre vágjuk, majd besózzuk és állni hagyjuk. Közben az ecetes paprikát lecsepegtetjük és a felét apróra kockázzuk. A villával szétnyomkodott feta sajtot összeforgatjuk a présen átnyomott fokhagymával és a felkockázott paprikával, majd megborsozzuk.

2. A rozmaringot leöblítjük, lerázzuk és finomra vágjuk. Az olajat a rozmaringgal és 1 csipet őrölt borssal ízesítjük, majd a felét a maradék paprikával és némi sóval együtt pürésítjük.

3. A besózott padlizsánt konyhai papírtörlővel leitatjuk, megkenjük a sajtkrémmel és feltekerjük. A maradék rozmaringos olajjal megkent tekercseket a tűzhelyen grillserpenyőben, kerti grillen alumíniumtálcában sütjük oldalanként 3-4 percig. A pürét külön kínáljuk hozzá.

Forrás: Mindmegette

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.