GOMBÁS-CSIRKÉS QUICHE
2018-01-28  /  Szerző:   /  Rúzs  /  Nincs hozzászólás

HOZZÁVALÓK
• 25 DKG LISZT
• 12 DKG VAJ (HIDEGEN)
• 1 DB TOJÁS (SÁRGÁJA)
• SÓ
• 2-3 EK TEJFÖL
• 2 EK OLAJ
• 25 DKG CSIRKEHÚS (CSÍKOKRA VÁGOTT)
• 15 DKG CSIPERKEGOMBA
• 1/4 TK CURRY
• 2 DL TEJ
• 4 DB TOJÁS

ELKÉSZÍTÉS
1. A lisztet összedolgozzuk a hideg vajjal, a tojássárgájával és egy csipet sóval. Ha túl száraz lenne, hozzáadunk 2-3 ek tejfölt vagy hideg vizet, majd fóliába csomagolva kb. 30 percre hűtőbe tesszük. Ezután kinyújtjuk vékonyra, és egy quiche-formába fektetjük, és megszúrkáljuk villával.
2. A megmosott, szárazra törölt és csíkokra vágott csirkehúst olajon megpirítjuk. Hozzákeverjük a felszeletelt csiperkegombát, és együtt pároljuk pár percig. Curryvel, valamint sóval és borssal fűszerezzük. A gombás húst az elkészített tésztára töltjük.
3. A tejet összekeverjük a tojással, ráöntjük a töltelékre, és 180 fokon kb. 50 percig sütjük.

Forrás: Mindmegette

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.