ERDÉLYI TÁRKONYOS BABLEVES
2018-01-06  /  Szerző:   /  Rúzs  /  Nincs hozzászólás

HOZZÁVALÓK

  • 50 dkg tarkabab
  • 1 db hagyma
  • 0,5 kg oldalas
  • 2 ek tárkonyos ecet
  • 1 tk tárkony
  • 1 tk paprika
  • 1 ek durumbúza liszt
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 tk petrezselyem
  • 1 db paprika
  • 1 dl paradicsomlé
  • 2 ek olaj
  • tejföl
  • lila hagyma

 
ELKÉSZÍTÉS

  1. A babot előző este beáztatjuk, a füstölt húst megmossuk. Feltesszük főni a füstölt húst a babbal, amikor félig megpuhult hozzáadjuk a darabokra vágott zöldséget, hagymát.
  2. Amikor megfőtt minden, egy serpenyőben rántást készítünk, az olajhoz hozzáadjuk a lisztet és pirítjuk, majd rátesszük a piros paprikát, gyorsan összekeverjük és felengedjük hideg vízzel, a paradicsomlével és kavargatjuk. Amikor felforr, beleöntjük a levesünkbe.
  3. A végén hozzáadjuk a felaprított tárkonyt, és a tárkony ecetet, a petrezselymet, ezzel 2-3 percig főzzük. Tálaláskor tejföllel és lila hagymával kínáljuk.

 

Forrás: Mindmegette

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.