Elutasító veled a párod? Hibák, melyeket elkövetsz!
2018-03-12  /  Szerző:   /  Párkapcsolat  /  Nincs hozzászólás

Komoly kapcsolatban élsz, de a párod mindig elutasítóan viselkedik veled, amikor egy komoly döntést szeretnél meghozni, vagy amikor érvényesíteni szeretnéd a véleményedet? Lehetséges, hogy anélkül, hogy tudnád, elkövetsz pár hibát. Ehhez pedig fontos az, hogy megvizsgáld a viselkedésed, és megpróbáld kielemezni a helyzetet. Alábbi cikkünkben felsoroljuk azt az 5 leggyakoribb hibát, melyet elkövethetsz akkor, amikor a párod elutasítóan viselkedik veled.

Pszichológusok felmérései alapján, azok a személyek, akik gyerekkorukban nem kapták meg a megfelelő törődést a szüleiktől, felnőtt korukban sokkal nagyobb késztetést éreznek arra, hogy érvényesítsék a véleményüket a párkapcsolatukban.

Ha túl sokat foglalkozol a pároddal, ez rossz hatással lehet a párkapcsolatotokra, ezért koncentrálj inkább arra, hogy mi fontos neked és arra, hogy mit szeretnél elérni az életben. Természetes dolog az, ha kikéred a párod véleményét, azonban próbálj meg nem függni senkitől, és ne próbáld rákényszeríteni az akaratod a párodra olyan esetekben, amikor nem feltétlenül szükséges.

Párkapcsolati specialisták szerint nem egészséges az, ha túl sok időt töltesz a pároddal, ugyanis a túl sok együttlét egy idő után monotonitáshoz fog vezetni. Ha a párod elutasítóan viselkedik veled, valószínű azért van ez a reakciója, mert úgy érzi, megfojtod őt a túlzott közelségeddel.

A túl sok intimitás árt a párkapcsolatnak. Pszichológusok véleménye szerint a túl sok intimitás nem úgy működik, mint a mágnes. Helyénvaló az, hogy nyitottan beszélgettek a pároddal bármilyen témáról, és sok időt töltötök együtt, azonban mindennek meg kell szabni egy határt is.

Ha függsz a párodtól, ha folyamatosan az ő tanácsaira van szükséged, ha szeretnéd, ha mindentől megvédene, és feltétel nélkül szeretne, azt jelenti, hogy túl nagyok az elvárásaid a pároddal szemben, és valószínű, hogy majd emiatt csalódni is fogsz.

Egy párkapcsolatban unalmas az, ha a felek minden pillanatot csak kettesben töltenek, egyes szokások pedig egyenesen a kapcsolat felbomlásához is vezethetnek. Nagyon sokan azt sem veszik észre, mikor lépik át azt a bizonyos határt, amikor már megfojtják szeretetükkel a párjukat.

Miért elutasító veled a párod? Az alábbi hibákat követed el:

 • Hajlamos vagy túl nagy nyomást helyezni rá.
 • Kitartóan kéred arra, hogy több időt töltsön a te barátaiddal.
 • Nem szeretsz egyedül menni shoppingolni vagy fontosabb eseményekre, és mindig kéred, hogy kísérjen el.
 • Hajlamos vagy azt hinni, hogy a párkapcsolatotok nem olyan, amilyennek lennie kéne.
 • Arra kéred, hogy minden szabadidejét veled töltse.

 

Megoldások, miket tehetsz ezekben a helyzetekben:

 • Adj több szabadságot a párodnak!
 • Tölts több időt egyedül vagy a barátnőiddel!
 • Találj magadnak egy hobbit vagy végezz olyan tevékenységeket, melyek elvonják a figyelmedet a párkapcsolatodról!
 • Tölts több időt a családoddal!
 • Próbálj meg ne mindig a párodtól függni!
 • Próbálj meg egy kiegyensúlyozott életet élni!

 

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.