Diós-krémes linzer
2016-12-11  /  Szerző:   /  Rúzs  /  Nincs hozzászólás

HOZZÁVALÓK

A tésztához:

15 dkg liszt

8 dkg vaj

3 dkg porcukor

csipet só

1 db tojássárgája

1-2 ek hideg víz

1 kávéskanál sütőpor

3-4 ek baracklekvár

A diós piskótához:

3 db tojás

1 db tojásfehérje

15 dkg cukor

15 dkg darált dió

2 ek kakaó

csipet só

2 ek olaj

1 tk sütőpor

A krémhez:

3 dl tej

1 tasak vaníliás pudingpor

1 csomag bourbon vaníliás cukor

15 dkg vaj

15 dkg porcukor

1 csomag vajas keksz

ELKÉSZÍTÉS

A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összeállítjuk, majd fóliába tekerve 30 percre hűtőbe tesszük. Ezután egy sütőpapírral bélelt 25 x 25 cm-es tepsibe nyújtjuk, villával megszurkáljuk és megkenjük lekvárral.

A tojást kettéválasztjuk, a sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, a fehérjét a sóval habbá verjük, majd lazán összeforgatjuk a kikevert tojássárgával, és óvatosan hozzákeverjük a kakaóval és a sütőporral elkevert diót és olajat. A masszát a lekváros tésztára simítjuk és 190 fokon tűpróbáig sütjük.

A pudingport megfőzzük a tejben. A vajat habosra keverjük a cukrokkal, majd tovább habosítjuk a kihűlt pudinggal. A krémet a kihűlt piskótára kenjük, a tetejét pedig kirakjuk a tejben megforgatott vajas keksszel. Folpackkal letakarva egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd a kekszek vonala mellett felszeleteljük a süteményt, és a tetejét megszórjuk porcukorral.

dios-kremes-linzer

 

Forrás: Mindmegette

Szólj hozzá