Cukormázas répatorta
2017-04-15  /  Szerző:   /  Egyéb, Rúzs  /  Nincs hozzászólás

HOZZÁVALÓK

25 dkg sárgarépa

3 db tojás

15 dkg cukor

0,8 dl olaj

25 dkg liszt

1 tk sütőpor

A kikenéshez:

vaj

liszt

A mázhoz:

15 dkg porcukor

2 ek citromlé

A díszítéshez:

10 dkg marcipánmassza

zöld és narancsszínű természetes ételfesték

ELKÉSZÍTÉS

1. Lereszeljük a répát, majd lábosba tesszük, kevés vizet öntünk alá, és 5 percig pároljuk. Leszűrjük, lecsepegtetjük, majd hagyjuk kihűlni. Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgáját habosra verjük a cukorral és 5 ek forró vízzel. Folyamatosan kevergetve hozzáadjuk az olajat. Beleforgatjuk a répát, majd hozzá szitáljuk a lisztet és a sütőport.

2. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét, és óvatosan a masszához forgatjuk. Kivajazunk és kilisztezünk egy kapcsos tortaformát, belesimítjuk a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük. Hagyjuk a formában kihűlni.

3. Simára keverjük a porcukrot a citromlével és 2 ek forró vízzel, majd bevonjuk ezzel a mázzal a sütemény tetejét. Kinyújtjuk a marcipánt. A 2/3- át narancssárgára színezzük, a többit zöldre, és öt darab sárgarépát formázunk belőle. A tortát a répákkal díszítjük.

Forrás: Mindmegette

Szólj hozzá