CSÖRÖGEFÁNK
2018-01-27  /  Szerző:   /  Rúzs  /  Nincs hozzászólás

HOZZÁVALÓK
• 40 dkg liszt
• 2 dkg cukor
• só
• 10 dkg hideg vaj
• 4 db tojássárgája
• 1/2 dl rum vagy rumaroma
• 1 tk citromlé
• 1 dl tejföl
• olaj
• porcukor (a tálaláshoz)
• lekvár (a tálaláshoz)

ELKÉSZÍTÉS
1. A lisztet egy tálba szitáljuk, és elkeverjük benne a cukrot és a sót, majd elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a rumot, a citromlevet és annyi tejfölt, hogy közepes keménységű tésztát kapjuk. Összegyúrjuk, és hideg helyen 10 percig pihentetjük.
2. A tésztát 3-4 mm vékonyra nyújtjuk, és egy derelyevágó (vagy kés) segítségével rombuszokra vágjuk. Mindegyik rombusz közepén hosszanti bevágást ejtünk, majd a tészta egyik csücskét áthúzzuk a vágáson, így megkapjuk a csöröge/forgács formát.
3. Egy lábasban felmelegítjük az olajat. Ha elég forró, kis adagokban kisütjük benne a fánkokat, majd papírtörlőre szedjük és lecsepegtetjük. Porcukorral meghintve, lekvárral kínáljuk.

Forrás: Mindmegette

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.