Csirkés fasírt egészségesen, avokádós kukoricasalátával
2019-01-12  /  Szerző:   /  Rúzs  /  Nincs hozzászólás

Könnyű és kiadós, alakbarát és egyszerűen elkészíthető a csirkés fasírt, kicsit más, mint a klasszikus, és nemcsak azért, mert sovány szárnyashússal készül – az ízesítése is könnyedebb, izgalmas, zabpehellyel készül, egy gyors avokádós salátával tálalva pedig szuper fehérjebomba.

A csirkéből ritkán készül fasírt, pedig semlegesebb ízének köszönhetően nagyon jól fűszerezhető, ráadásul gyorsan át is sül, és nagyon finom szaftos lesz a vele készülő húspogácsa. Ebben a változatban nincs bundája, és elég egész kevés olaj is a sütéséhez, így kimondottan alakbarát, ráadásul nem áztatott zsemlével vagy zsemlemorzsával, hanem zabpehellyel készül.

A húsmasszát természetesen bármilyen ízvilágra hangolhatjuk, amit csak szeretünk, de érdemes kipróbálni citromhéj, fokhagyma, római köményés csili kombójával, mert egyszerűen isteni, sokkal könnyedebb, mint a magyaros változat. Most avokádós kukoricasaláta készült mellé, ami 5 perc alatt kész, laktató és egészséges, és egy kis napfényt is varázsol a tányérra.

Csirkés fasírt avokádós kukoricasalátával

Hozzávalók:

50 dkg darált csirkemell

1 kis fej hagyma

2 gerezd fokhagyma

1 tojás

10 dkg zabpehely

1 citrom reszelt héja

1 teáskanál őrölt római kömény

kevés őrölt csili

2 evőkanál olívaolaj + kevés a sütéshez

só, bors

A salátához:

1 konzerv csemege kukorica

2 avokádó

1 szál újhagyma

fél csokor petrezselyem

fél citrom leve

Elkészítés:

1. A zabpelyhet egy késes robotgépbe tesszük, és nagyjából megdaráljuk.

2. A csirkemellel együtt tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást és az olívaolajat, hozzáreszeljük a hagymát, a fokhagymát és a citrom héját, mehet bele a római kömény és a csili, sózzuk, borsozzuk, az egészet alaposan összedolgozzuk, és legalább fél, de inkább 1 órára a hűtőbe tesszük.

3. A húsmasszából pogácsákat formázunk, kicsit lenyomkodjuk, hogy könnyebben átsüljenek, majd kevés olívaolajon oldalanként 5-6 perc alatt megsütjük.

4. Közben az avokádókat félbevágjuk, egy kanállal kiemeljük a húsát és felkockázzuk, hozzáadjuk a leszűrt kukoricát és a finomra vágott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, és citromlével meglocsolva összeforgatjuk.

Azonnal tálalhatjuk is fasírtokat a villámsalátával.

Forrás: Cookta

 

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.