CSICSÓKAKRÉMLEVES CHIPSSZEL
2018-01-21  /  Szerző:   /  Rúzs  /  Nincs hozzászólás

HOZZÁVALÓK

  • 50 dkg csicsóka
  • 15 dkg hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 dkg vaj
  • fehérbor
  • 7,5 dl zöldségleves-alaplé
  • 2 dl habtejszín
  • citromlé
  • bors
  • 3 ek tejföl
  • A chipshez:
  • 3 db nagy csicsóka
  • olaj a sütéshez

 
ELKÉSZÍTÉS

Az alaposan ledörzsölt vagy lekapargatott és megmosott csicsókagumókat 2-3 cm-es kockákra vágjuk. A megtisztított hagymát és fokhagymát apróra kockázzuk.

A fazékban felhevített vajon megdinszteljük a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát és a csicsókát, majd rövid ideig együtt pároljuk. Felöntjük egy pohár fehérborral és az alaplével, majd felforraljuk és addig főzzük, amíg a csicsóka megpuhul. Ezután belekeverjük a tejszínt, és egyet forralunk rajta. Végül botmixerrel pürésítjük, és pár csepp citromlével, valamint sóval, borssal ízesítjük.

A chipshez a meghámozott, megmosott és leszárított csicsókát nagyon vékony szeletekre vágjuk vagy legyaluljuk. Egy lábosba 3 cm magasan olajat öntünk. A felhevített olajban a csicsókaszeleteket ropogósra sütjük, majd konyhai papírtörlőre szedjük.

A levest felforrósítjuk, és a tejföllel dúsítjuk. Adagonként tányérokba merjük, és az enyhén megsózott csicsókachipsszel megszórva tálaljuk.


Forrás: Mindmegette

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.