Citromos-zöldfűszeres csirke
2017-05-01  /  Szerző:   /  Egyéb, Rúzs  /  Nincs hozzászólás

HOZZÁVALÓK

1 db konyhakész csirke (kb. 1,5 kg-os)

2-3 db citrom

1 ág rozmaring

1 ág kakukkfű

1 ág oregánó

1 ág petrezselyem

1-2 csokor vegyes zöldfűszer

2 tk só

2 tk őrölt bors

6 ek olívaolaj

8 db salottahagyma

ELKÉSZÍTÉS

1. A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A csirkét kívül-belül megmossuk és konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a vizet. A citromokat megmossuk és félbevágjuk. A zöldfűszereket leöblítjük és lerázzuk, majd a leveleket a 4 ág kivételével lecsipkedjük és finomra aprítjuk.

2. Két fél citrom levét közvetlenül a csirke hasüregébe nyomjuk. Ezután a csirkét megtöltjük a kifacsart citromhéjjal, valamint az 1-1 tk sóval és őrölt borssal megszórt zöldfűszerágakkal. A csirke lábát konyhai zsineggel összekötjük, a szárnyát a háta alá hajtjuk. A bőrét megkenjük 3 ek olívaolajjal, majd bedörzsöljük 1-1 tk sóval és őrölt borssal, valamint az aprított zöldfűszerrel.

3. A maradék olajjal kikenjük egy lehetőleg öntöttvas sütőtál alját. Belefektetjük a csirkét, majd elrendezzük körülötte a megtisztított salottákat és a maradék fél citromokat. A forró sütőben sütjük 15 percig, végül 180 fokon további kb. 45 percig. A vele sült salottával és citrommal együtt tálaljuk.

Forrás: Mindmegette

Szólj hozzá