A boldog házasság 10 titka
2017-04-11  /  Szerző:   /  Egyéb, Párkapcsolat  /  Nincs hozzászólás

Mindig boldog és sikeres házasságról álmodtál? A boldog párkapcsolat nem addig tart, amikor a násznép előtt kimondod férjednek az igent. A boldog párkapcsolat és házasság csak abban a pillanatban kezdődik el, amikor összeházasodtok és elkezdtek közösen dolgozni azon, hogy házasságotok minél gyümölcsözőbb és boldogabb legyen.

Két ember között fontos a kémia, azonban nem ez a legfontosabb tényező a házasságban. A romantika összehozza az embereket, azonban egy életre ez sem fogja összekovácsolni a párt, hosszú távon nem ettől lesznek boldogok. De mégis, mi tartja össze a párokat hosszú ideig?

1. Kommunikáljatok egymással!

A boldog párkapcsolat titka a nagyon jó kommunikáción alapszik. Ahhoz, hogy jól működjön a kapcsolat, meg kell bíznod a másikban annyira, hogy képes legyél elmondani neki minden féltve őrzött titkod és vágyad, és ugyanakkor megtanuld meghallgatni a párodét is.

2. Mindkettőtöknek legyen saját élete is!

Egy párkapcsolatban nagyon fontos az, hogy mindkét félnek legyen meg a saját élete is, és ne legyetek sülve-főve együtt. Jó az, ha mindkettőtöknek más munkahelye van és mindketten tudtok figyelni a professzionális fejlődésetekre is. Ugyanígy a saját hobbitoktól sem kell megválnotok, azonban mindig beszéljétek meg, hogy mikor szakítsatok időt ezekre a tevékenységekre.

3. Tegyetek különbséget a kis- és nagy problémák között!

Beszéljetek azokról a problémákról, amik zavarnak titeket. Lehet, hogy neked semmiség, de párodat nagyon zavarja, ezért mindig tudasd vele, ha nem tetszik neked valami, beszéljétek meg és legközelebb majd biztosan ő is jobban fog figyelni ezekre a dolgokra. A tisztázatlan, ki nem mondott problémák idővel akár a házasságotok megromlásához is vezethet.

4. Dolgozzatok csapatban!

Bármit tesztek az életetek során, mindig úgy tegyétek, mintha azt egy közös cél érdekében tennétek. Támogassátok egymást és soha ne forduljatok egymás ellen. És miben támogathatjátok egymást? Akár abban is, hogy bevásárolsz, amikor hazafelé mész vagy, hogy a betegségben ápolod a párod.

5. Legyetek proaktívak!

Ahhoz, hogy sikeres legyen a házasságotok, mindkettőtöknek dolgoznia kell azon, hogy működjön a kapcsolatotok. Egy kapcsolat nem fog működni úgy, ha mindig csak az egyik fél tesz erőfeszítéseket. Építsetek fel egy erős családi fészket, ahol védve érezhetitek magatokat.

6. Legyetek lojálisak egymáshoz!

Amikor megházasodtok, egy csapat részévé váltok. Ebben a csapatban pedig a lojalitásnak első helyen kell szerepelnie. Támogatnotok, bíztatnotok, védnetek kell egymást.

7. Egyetek otthon!

A mai rohanó világban sokan útközben esznek valami gyors kaját, azonban nem árt arra figyelni, hogy egy nap legalább egy étkezést közösen, lehetőleg az otthon intimitásában költsetek el. Ezáltal csak egymásra tudtok figyelni és több időt tudtok egymással tölteni.

8. A házasság egy kiváltság!

Nem mindenki tud dicsekedni a házasságával. Ha elégedett vagy a szíved választottjával, akkor ünnepeld meg a házassági évfordulótokat, és érezd magad kiváltságosnak, hogy egymáséi vagytok. A házasság azt jelenti, hogy van bátorságod ahhoz, hogy megoszd valakivel az életed.

9. Tartsátok fenn az érdeklődést a másik iránt!

Ahhoz, hogy szeretni tudj valakit, mindenek előtt kell tetszen neked az illető. Az azonban nem könnyű, hogy sok év után is ugyanúgy tetszen neked a párod. Mindketten dolgoznotok kell azon, hogy fenntartsátok az érdeklődést a másik személye iránt. Szervezzetek vicces programokat együtt, menjetek sétálni éjjel, legyetek gyengédek egymáshoz és töltsetek sok időt együtt!

10. Legyetek felelősségteljesek!

Egy sikeres házasságban mindkét partnernek felelősségteljesnek kell lennie. A felelősségtudatnak az élet sok területén jelen kell lennie, de a legfontosabb szerepe mégis a házasságban van, és akkor, amikor családot terveztek. A házasságból hiányoznia kell az egoizmusnak és a feleknek mindig törekedniük kell arra, hogy rendbe hozzák a hibáikat és ezáltal jobbá váljanak.

Szólj hozzá