Bodzaszörp egyszerűen
2017-06-17  /  Szerző:   /  Rúzs  /  Nincs hozzászólás

HOZZÁVALÓK

25 db bodzavirágfej

3 db kezeletlen citrom

1 db kezeletlen narancs

1 kg cukor

1 púpos tk  citromsav (elhagyható)

ELKÉSZÍTÉS

1. A bodzavirág tányérokat egy nagyobb tálba tesszük a narancs és a citromok héjával.

2. Felforralunk 1,5 liter vizet és a citrusos bodzára öntjük. Konyharuhával lefedjük és legalább 1 éjszakán át állni hagyjuk.

3. Másnap a beáztatott bodzalevet átszűrjük, és egy lábosba öntjük. Hozzáadjuk a cukrot, a citromok és a narancs kifacsart levét, illetve a citromsavat (ha használjuk).

4. Lassú tűzön felmelegítjük, hogy a cukor feloldódjon, és további pár percig főzzük a szirupot, majd tölcsérrel steril üvegekbe töltjük a még meleg szörpöt és bepalackozzuk.

Forrás: Mindmegette

Szólj hozzá