Bazsalikomos epres-joghurtos pohárkrém
2017-10-29  /  Szerző:   /  Egyéb, Rúzs  /  Nincs hozzászólás

HOZZÁVALÓK

1 csomag zabkeksz (20-25 dkg)

5 dkg (olvasztott) vaj

3 dl natúr görög joghurt

2,5 dl habtejszín (min. 30%-os)

méz

50 dkg eper

1/2 db citrom

pár levél friss bazsalikom

ELKÉSZÍTÉS

1. A zabkekszet egy tasakba tesszük és összetörjük. Ezután egy tálba öntjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, és összekeverjük.

2. Az epret megmossuk, apró kockákra vágjuk, és egy tálba tesszük. Ízlés szerinti mennyiségű mézet csurgatunk rá, megszórjuk a felaprított bazsalikommal, és ráfacsarjuk a fél citrom levét. Alaposan összeforgatjuk.

3. A görög joghurtot összekeverjük a habtejszínnel, kevés mézet csurgatunk hozzá, és kézi habverővel kissé felverjük.

4. A kekszet üvegpoharakba rétegezzük, erre kerül a joghurtos krém, majd a felaprított, bazsalikomos eper. Frissen kínáljuk.

Forrás: Mindmegette

Szólj hozzá