BÁRÁNYHÚSOS CSORBA
2018-01-27  /  Szerző:   /  Rúzs  /  Nincs hozzászólás

HOZZÁVALÓK

  • 50 dkg báránygerinc (fiatal bárány)
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 20 dkg zöldbab
  • 1 dl zöldborsó
  • 4 db közepes nagyságú krumpli
  • 5 dkg csigatészta
  • 2 ek tejföl
  • 1 dl 12%-os főzőtejszín
  • 1 ek rozsliszt
  • 1 ek olaj
  • 1 tk ecetes tárkony
  • 2 ek korpacibere (vagy savanyú káposzta leve vagy citromlé)
  • 2 szál szárított lestyán
  • bors
  • 1 db kis paprika
  • 1 db kisebb hagyma
  • friss tárkony ízlés szerint
  • friss petrezselyem ízlés szerint
  • 2 db vargányagomba
  • 5-6 szelet szárított vagy mirelit vargánya

 
ELKÉSZÍTÉS

  1. A báránycsontot feltesszük hideg vízben főni, majd megsózzuk, és ha felforr, a habját leszedjük.
  2. Hozzáadjuk a sárgarépát, a petrezselymet, a zöldbabot és az egész hagymát. Beletesszük a fűszereket: a tárkonyt (az ecetes a végére marad), lestyánt, a petrezselyemzöldet, az őrölt fekete borsot, valamint a paprikát, paradicsomot és a vargányaszeleteket.
  3. Amikor félig megpuhultak a zöldségek, valamint a bárányhús, beletesszük az apró kockára vágott krumplit, majd a csigatésztát és a zöldborsót. Egy evőkanálnyi apróra vágott ecetes tárkonyt is adunk hozzá. Beleteszünk 2-3 evőkanál korpaciberét, erjesztett savanyú káposztalevet vagy citromlét.
  4. Behabarjuk a levest: egy evőkanál lisztet csomómentesre keverünk a tejföllel, majd hozzáadjuk a tejszínt, kimerünk egy evőkanál forró levest, elkeverjük benne, és folytonos keverés mellett a leveshez ötnjük. Kiforraljuk, és forrón tálaljuk.

 
Forrás: Mindmegette

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.