Barackos-túrós rakottas
2018-05-21  /  Szerző:   /  Rúzs  /  Nincs hozzászólás

HOZZÁVALÓK

4 db tojás

50 dkg túró

2 ek vaníliás pudingpor

50 dkg őszibarackbefőtt

6 db lasagnelap

kristálycukor

ELKÉSZÍTÉS

1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét lágy habbá verjük 1 csipet sóval, majd kis adagokban beleszórunk 5 ek cukrot, és így keményre verjük.

2. A tojássárgájákat összekeverjük az áttört túróval, a megmaradt tojásokkal és a pudingporral. Végül óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a fehérjehabot.

3. A túrókrém 1/3-át tűzálló tálba simítjuk, elosztjuk rajta a lecsepegtetett, cikkekre vágott barack felét, és befedjük 3 db lasagnelappal. Ugyanígy készítünk még egy réteget, végül a tetejére simítjuk a maradék túrókrémet. Meghintjük a rakottast 2 evőkanál cukorral, és 200 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük.

Forrás: Mindmegette

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.