Az 5 legjobb tisztító hatású étel
2018-06-23  /  Szerző:   /  Rúzs  /  Nincs hozzászólás

A helytelen táplálkozás miatt a testben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig víz halmozódhat fel. Eláruljuk, hogyan szabadulhatsz meg tőlük!

SOVÁNY HAL

Fogyasztása magas fehérjetartalma miatt mindenkinek ajánlott, aki nem allergiás rá. A legjobbak a soványabb húsú halak, például a fehér busa, az amur, a süllő, a tőkehal és a hekk!

Segít: A-, D-, B1- és B2-vitamin, valamint vas, szelén, cink és jód is található benne. Ezek élettani szempontból nélkülözhetetlenek a szervezet számára. Fogyasztás előtt bőségesen locsold meg a halhúst citrommal: gyümölcsben lévő C-vitamin fokozza azon speciális hormonok termelődését, amelyek az éjszaka folyamán segítik lebontani a sejtfalakról az ott lerakódott zsírt.

Extra tipp: Ha nem csíped a halat, egyél helyette sovány szárnyast, és használj minél több zöld fűszert az elkészítéséhez!

GYÓGYTEA

Inni, inni, inni! A folyadék ugyanis átmossa a húgyutakat és a vesét, emellett energiát is ad. Ám némely gyógytea még ennél is többet tud!

Segít: A somkóró, a csalán, a nyírfalevél, a gyermekláncfű és a zsurló is remek vízhajtó.

Extra tipp: Lefekvés előtt 1 csészényi nyugtató hatású, citromfűből vagy macskagyökérből készült gyógytea oldja a szorongást, kedvezően befolyásolja a keringési zavarokat, emellett segíti az emésztést is.

BARNA RIZS

Salaktalanítani, méregteleníteni szeretnél? Fogyassz gyakran barna rizst, amely sok vitamint, ásványi anyagot, valamint élelmi rostot tartalmaz.

Segít: Ideális salaktalanító, mivel kevés vízmegkötő nátrium, ugyanakkor sok vízhajtó kálium van benne.

Extra tipp: Készítsd sok zöldséggel, és bátran használj hozzá fűszereket!

KÍGYÓUBORKA

Ásványianyag- és vitamintartalma révén tisztító hatású.

Segít: Az uborka leve önmagában, de más zöldségek levével keverve is remek vízhajtó és méregtelenítő. Próbáld ki zöldbab-, petrezselyem- vagy spárgalével mixelve!

Extra tipp: Dörzsöld át az arcod friss uborkaszeletekkel: már nagyanyáink is tudták, hogy remek szépítő!

TEJSAVÓ

A tejtermékek gyártása során visszamaradt anyagot már az ókorban is használták (pl. Kleopátra), mert nemcsak egészségesebbé tette az embert, de a bőrét is szebbé varázsolta. Aminosavakat és számos hasznos ásványi anyagot tartalmaz.

Segít: Emésztési problémák, májbetegség, magas vérnyomás és vérzsírszint, köszvény esetén. Megszépíti a bőrt, segít eltüntetni a narancsbőrt.

Extra tipp: Turmixolj össze 1 db felaprított almát, 75 ml zsíros és ugyanennyi sovány tejet, 50 ml bio tejsavót, 1 teáskanál búzacsírát és 1 teáskanál mézet. Tejsavó helyett kefirt vagy írót is fogyaszthatsz.

AMIT MINDENKÉPP KERÜLJ EL!

Kóla

A túl sok koffein és cukor gyengíti a csontokat.

Sült krumpli

Többnyire túl sós és zsíros. Inkább készítsd el otthon! A burgonyaszeleteket finoman pirítsd meg egy kókuszzsírral kiolajozott serpenyőben, a végén pedig szórd meg apróra vágott snidlinggel.

Forrás: Nőiportál

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.