Almás-körtés tiramisu
2017-05-14  /  Szerző:   /  Egyéb, Rúzs  /  Nincs hozzászólás

HOZZÁVALÓK

2 db alma

3 db körte

1 kk fahéj

1 kk őrölt kardamom (elhagyható)

3 db tojás szétválasztva

3 ek cukor

25 dkg (Philadelphia) krémsajt

1 rúd vanília

12-14 db babapiskóta

1-2 dl almalé

1-2 ek calvados (elhagyható)

ELKÉSZÍTÉS

1. A gyümölcsöket meghámozzuk, kockákra vágjuk, és egy kis lábasban kb. 0,5 dl víz hozzáadásával, a fahéjjal és a kardamommal együtt puhára főzzük. Hagyjuk kihűlni.

2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 1 csipetnyi sóval kemény habbá verjük, a sárgáját pedig habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a vaníliarúd kikapart belsejét és a krémsajtot. Óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot is.

3. Egy lapos tálba öntjük az almalevet és a calvadost, majd ebbe mártjuk bele a babapiskótákat. Minden pohár aljára teszünk egy-egy beáztatott és kisebb darabokra tört babapiskótát. Erre halmozunk a fűszeres gyümölcsökből, majd a vaníliás krémsajtból. Végül jöhet még egy-egy sor mindhárom rétegből, a pohár nagyságától függően.

4. Hűtőbe tesszük legalább 1 órára. A tetejét díszíthetjük vágott natúr pisztáciával, dióval vagy pirított mandulaforgácsokkal és almaszeletekkel.

Forrás: Mindmegette

Szólj hozzá