Ajvárban pácolt pulykanyárs retek-tzatzikivel
2017-07-16  /  Szerző:   /  Rúzs  /  Nincs hozzászólás

HOZZÁVALÓK

50 dkg Gallicoop pulykamellfilé

2 dl natúr joghurt

4 púpozott ek ajvár

2 ek olívaolaj

bors

A tzatzikihez:

2 csomó retek

bors

1 gerezd fokhagyma

2 dl görög joghurt

ELKÉSZÍTÉS

1. A pulykamellfilét felkockázzuk, megsózzuk, -borsozzuk. A joghurtot elkeverjük az ajvárral és az olajjal, majd összeforgatjuk a felkockázott hússal.

2. Legalább fél órán keresztül hagyjuk pácolódni a hűtőszekrényben. Ezután a kockákat nyársra húzzuk, és a sütőben 180 fokon kb. 25 perc alatt megsütjük.

3. A körethez 
a retket nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a leveleket megmossuk és apróra vágjuk. Megsózzuk, -borsozzuk, összekeverjük 
a joghurttal és a zúzott fokhagymával.

Forrás: Mindmegette

Szólj hozzá