7 dolog, amitől félnek a férfiak
2017-08-07  /  Szerző:   /  Párkapcsolat  /  Nincs hozzászólás

A férfiak általában nagyon sok dologtól félnek, még akkor is, ha bátor harcosoknak is tűnnek, akik remekül tudnak uralkodni az érzelmeiken. A férfiak kicsi koruk óta úgy vannak nevelve, hogy nekik erősnek kell lenniük, meg kell védeniük a nőket és tudniuk kell irányítani a dolgokat. Azonban a lelkük legmélyén a férfiak is félnek és aggódnak, még akkor is, ha ezt nem mutatják ki. Alábbi cikkünkben felsoroljuk azt a leggyakoribb hét dolgot, amitől félnek a férfiak.

1. Elég értékes vagyok?

A férfiaknak el kell tartaniuk egy családot, azonban nem mindig a pénzügyek miatt érzik magukat értékesnek, hanem amiatt is, amit a pénz értéke jelent számukra. A férfiak leggyakrabban amiatt aggódnak, hogy a körülöttük lévő emberek, kívülről milyennek ítélik meg őket, hiszen fontos számukra a társadalmi státusz. Ugyanakkor gyakran aggódnak a családjuk és gyerekeik biztonsága miatt is, és afelől, hogy elérjenek egy olyan életszínvonalat, amiről mindig is álmodtak. Ha azt látod, hogy párod gyakran aggódik ilyen dolgok miatt, segítsd őt a döntései meghozatalában és mondogasd neki gyakrabban azt, hogy milyen büszke vagy rá.

2. Megtettem minden tőlem telhetőt az életben?

A legnagyobb dolog, amitől félnek a férfiak pont annak a gondolata, hogy nem tett meg minden tőle telhetőt azért, hogy eljusson oda, ahova szeretett volna. A férfiak gyakran gondolkodnak azon, hogy vajon elég intenzíven élik-e az életüket. Ha segíteni szeretnél a párodnak abban, hogy minél kevesebbet aggodalmaskodjon, kérdezd meg tőle, hogy milyen tervei vannak a jövőjére nézve, valamint kérdezd meg tőle, hogy te miben tudsz neki segíteni.

3. Elveszítem-e a munkahelyemet?

A munkahely nagyon fontos szerepet tölt be egy férfi életében és éppen ezért gyakran aggódnak amiatt, hogy esetleg elveszíthetik a munkahelyüket. Ha pedig elveszítik a munkahelyüket, úgy gondolják, hogy egyúttal a családjukat is elveszítik, mivel nem tudják őket eltartani. Hogyan segíthetsz a párodon ilyen esetben? Beszélgessetek nyíltan és őszintén arról, ami stresszt okoz számára és mondd el neki, hogy mindig mellette leszel és segíteni fogsz rajta, ha ilyen helyzetbe kerülne.

4. Hamar megöregszem?

A férfiak, amikor meglátnak egy új ősz hajszálat a fejükön, rögtön aggódni kezdenek azon, hogy hamar megöregednek, és már nem lesznek elég vonzóak a nők szemében.

5. Beteg vagyok?

A férfiak egy része hipochondriás és gyakran aggódik az egészsége miatt. Az egészség és betegség az, amitől a leggyakrabban félnek a férfiak. Ha párod is gyakran aggódik az egészsége miatt, emlékeztesd őt arra, hogy menjen el inkább orvoshoz és ügyeljen az egészségére, hogy még hosszú ideig a gyermekeivel és unokáival tudja tölteni az életét.

6. Elég jó férfi vagyok a párom számára?

A férfiak szeretik magukat jónak gondolni az ágyban. A szexualitás egyfajta erőt ad a férfiaknak, éppen ezért gyakran aggódnak amiatt, hogy elég jó-e a szexuális teljesítményük. Hogyan segíthetsz párodon ebben az esetben? Mondd el neki, hogy mi zavar téged és miben fejlődhetne. Ezzel biztosan sokat segítesz majd neki abban, hogy legyőzze ezt a fajta aggodalmát is.

7. Elég jó apa vagyok? Elég jó apa leszek?

A férfiak gyakran aggódnak amiatt, hogy nem elég jó apák vagy nem lesznek elég jó apák, ha egyszer gyerekük lesz. Ugyanakkor gyakran félnek attól is, hogy ne örökítsék tovább azokat a negatív tulajdonságaikat, amiket nem szeretnek magukban, vagy azokat a rossz helyzeteket vagy életkörülményeket, amelyekben esetleg nekik gyerekkorukban részük volt. A másik nagy félelmük pedig az, hogy nem fogják tudni megfelelően felállítani a határokat a fegyelmezés és a szórakozás között. Ahhoz, hogy legyőzze az aggodalmait, neked is segítened kell neki és bátorítanod kell azzal, hogy mellette leszel és közösen fogjátok vállalni a gyermekek felnevelését.

Szólj hozzá