6 dolog, ami miatt nem fontos a Facebook státusz egy párkapcsolatban
2017-10-31  /  Szerző:   /  Egyéb, Párkapcsolat  /  Nincs hozzászólás

Fontos az, ha Facebookon kiírjuk a kapcsolati státuszunkat? Ahhoz, hogy egészséges párkapcsolatban élhess, számít az, ha kiírod, hogy házas vagy, hogy párkapcsolatban élsz vagy, hogy egyedülálló vagy? Sokak szerint manapság nagyon is számít az, hogy mit írunk ki magunkról a Facebookra, viszont párkapcsolati szakemberek szerint abszolút nincs jelentősége annak, hogy kiírjuk a profilunkra a kapcsolati státuszunkat.

Alábbi cikkünkben felsoroljuk azt a 6 dolgot, ami miatt nem fontos a Facebook státusz egy párkapcsolatban:

1. A párod hűsége nem a Facebooktól függ

A párod hűséges hozzád, mert szeret, és nem azért, mert felvállaltátok Facebookon is a kapcsolatotokat.

2. A párodnak személyesen kellene kifejeznie az érzelmeit irántad

Párkapcsolati szakértők azt állítják, hogy nagyon egészségtelen az, ha a partnered irántad érzett szeretetét az alapján ítéled meg, hogy miként viselkedik veled a Facebookon, mennyi szívecskét ír a kommentjei mellé vagy hány fotódat lájkolja. Azt, hogy a párod szeret, nem onnan fogod megtudni, hogy milyen üzeneteket ír neked Facebookon, hanem onnan, hogyan viselkedik veled, amikor együtt vagytok.

3. Az ismerőseid tudják, hogy párkapcsolatban élsz

A Facebookon való kapcsolati státusz kiírásának jelentősége az, hogy megmutasd másoknak, ki a párod. Azonban az ismerőseid és barátaid számára ez úgysem lenne újdonság, így nincs is nagy jelentősége.

4. A Facebook státusz problémákat is okozhat

Ha egy párkapcsolatban az egyik fél ki szeretné írni a kapcsolati státuszát Facebookra, a másik viszont nem, akkor a legtöbb esetben ez konfliktusokhoz és veszekedésekhez fog vezetni, anélkül, hogy közös nevezőre jutnátok ez ügyben.

5. Nagyon sok ember észre sem veszi azt, hogy párkapcsolatban vagy

Nagyon kevés olyan ember van, aki észre fogja venni vagy kommentelni fogja a kapcsolati státuszod megváltozását a közösségi médiában. Ha túl nagy jelentőséget tulajdonítasz annak, hogy a virtuális közösségben is megjelenjen a kapcsolati státuszod, akkor ezzel csak negatív dolgokat vihetsz a párkapcsolatodba.

6. A kapcsolatotok minősége a valós életben mérhető

A Facebook státusz kiírása, a közös fotók, a szeretett személy bejelölése a fotón nem fog erősebb köteléket alkotni kettőtök között. A kapcsolati állapot nyilvános kiírásának nem kellene fontosnak lennie egy párkapcsolatban, hacsak többet ér neked a körülötted élők elismerése, mint a párod által kinyilvánított valós érzelem.

Szólj hozzá