5 tulajdonság, ami tönkreteheti a házasságot
2017-04-12  /  Szerző:   /  Egyéb, Párkapcsolat  /  Nincs hozzászólás

Sok olyan emberi tulajdonság létezik, ami tönkretehet egy házasságot. Vannak súlyosabb dolgok és olyanok, melyeken lehet még változtatni. Ha felhagysz azzal, hogy jobbnak gondold magad a párodnál, és megtanulod azt, hogy értékeld partnered jó tulajdonságait is, már tettél egy lépést egy jobb párkapcsolat irányába. Alábbi cikkünkben öt olyan tulajdonságról lesz szó, amely tönkretehet egy házasságot. Lássuk, melyek ezek!

1. A kritika

Ha állandóan elítélsz és kritizálsz valakit, ezzel nem teszel mást, minthogy azt közvetíted felé, mintha a személyiségével lenne probléma. Ha partneredben folyton csak a rossz tulajdonságokat látod, ez nagyon sokszor konfliktusokhoz és veszekedésekhez vezethet. Ebben az esetben először saját magad kell megvizsgálnod, így majd észre fogod venni azokat a dolgokat is, amit a partnered szeretne, és amit a partnered érez, és a helyzet ezáltal teljesen meg fog változni. Ha jobban megismered a partneredet, nem fogod már állandóan kritizálni, és megérted azt is, hogy mit mi miatt tesz. Töltsetek minél több időt együtt, ez segít majd elmélyíteni a kapcsolatotok és jobban megismerni egymást.

2. A védekező hozzáállás

Mindig készen állsz arra, hogy megvédd magad, ha kritizálnak? Mindig siránkozol ahelyett, hogy meghallgasd a másikat? Ez a hozzáállás a legsúlyosabb dolog, ami tönkretehet egy házasságot vagy párkapcsolatot. Ne sértődj meg minden megjegyzésen, ami feléd irányul, mert minden bizonnyal ez nem a személyed ellen irányul, hanem sokkal inkább azzal van összefüggésben, ahogyan egyes helyzetekben viselkedsz. Próbálj meg inkább mindig valamit tanulni ezekből a megjegyzésekből. Próbálj meg mindig pozitívan hozzáállni a partneredhez, és meglátod majd, hogy idővel a kritikák sem fognak annyira megbántani. Beszéljétek meg a kritikus helyzeteket, és oldjátok meg őket inkább humorral.

3. A gőgösség, az arrogancia

A legnagyobb probléma egy párkapcsolatban a gőgösség, az arrogancia, amikor megpróbálsz felülkerekedni a partnered fölé, lekicsinyíted azokat az erőfeszítéseit, amiket tesz irányodba, magadat pedig mindig jó színben tünteted föl. Mindezt valószínű amiatt teszed, mert bizonytalannak érzed magad a párkapcsolatban. Tanuld meg inkább felépíteni a saját önbecsülésedet és értékeld magad azért, aki vagy. Ha kevésbé fogod magad alsóbbrendűnek érezni, egy idő után megtanulod majd jobban értékelni a partneredet is. Viselkedj úgy, mintha a párod egy hős lenne: nézz fel rá és értékeld a képességeit. A hozzáállásod megváltoztatásával csak nyerhetsz, hiszen ez a kulcsa a hosszú távú kapcsolatnak.

4. A partner visszautasítása

Leblokkolod, nem beszélsz már vele, kivonod őt az életedből? Ezek olyan dolgok, melyek tönkretehetnek egy házasságot, mert ezzel a hozzáállással azt közvetíted a partnered felé, hogy már nem érdekel, mi van vele. Ha összevesztek és a te reakciód a hallgatás és visszautasító magatartás, ne várd el tőle azt, hogy kitalálja, mi bántott meg. Lehet, hogy mégsem fog rájönni a problémára, ezáltal pedig csak egyre inkább növekedni fog a szakadék köztetek és a problémák továbbra sem fognak megoldódni.

5. A negatív dolgokra való koncentrálás

Mindig a kapcsolatotok negatív dolgaira fektetsz nagyobb hangsúlyt? Mindig arra gondolsz, hogy mi nem működik jól, mi lehet még jobb, mi van másnak és nektek nincs? Az ilyen negatív gondolatok nem tesznek jók a házasságotoknak. Inkább légy hálás azért, amid van, és koncentrálj a pozitívumokra. Egy idő után észreveszed majd, hogy a negatív dolgok eltörpülnek a pozitív dolgok mellett. Beszéljetek sokat a jövőtökről, a közös terveitekről. A kommunikáció a párkapcsolatok alappillére, ezért mindig figyelj oda arra, hogy miként kommunikálsz a partnereddel, mert ez akár a párkapcsolat dinamikájára is hatással lehet.

Szólj hozzá