5 dolog, amit semmiképp sem kell elfogadnod egy párkapcsolatban
2018-01-10  /  Szerző:   /  Párkapcsolat  /  Nincs hozzászólás

Egy párkapcsolatban tudnod kell, hogy melyek azok a dolgok, melyeket semmiképp sem szabad elfogadnod, és ha úgy érzed, hogy vannak zavaró dolgok, melyeket meg kell beszélned a pároddal, akkor mindenképp tedd ezt meg. Nem helyénvaló az, ha a párod csúnyán viselkedik veled, még akkor sem, ha hosszabb ideje vagytok együtt. Néha azt is nehéz felismerni, hogy mi elfogadható és természetes egy párkapcsolatban és mi nem. Ha úgy érzed, a dolgok nem alakulnak megfelelően a párkapcsolatodban, akkor mindenképp gondolkodj el az alábbi öt dolgon, melyet semmikképp sem kell elfogadnod egy párkapcsolatban.

1. Hogy hazudjon neked!

A legfontosabb dolog, amit nem szabad elfogadni egy párkapcsolatban, az a hazugság. Most nem az apróbb füllentésekről beszélünk, amit akkor mondunk, amikor valami nagyszerű meglepetést tervezünk a párunknak, hanem a valós hazugságokról. Ha észrevetted, hogy párod másoknak hazudik, vigyázz, mert előbb-utóbb neked is hazudhat, ez ugyanis csak idő kérdése.

2. Hogy megcsaljon!

Egyes párok úgy döntenek, hogy nyitott kapcsolatban éljenek. Ez is egy opció. Azonban, ha ti úgy döntöttetek, hogy monogám kapcsolatban fogtok élni, akkor a hűtlenségnek nincs keresnivalója a párkapcsolatotokban. Ha párod megcsalt, utána pedig mégis úgy döntötök, hogy túl fogtok jutni ezen a pillanaton, akkor minden rendben van. Azonban soha ne engedd meg, hogy a megcsalás újból és újból megismétlődjön! És figyelem! Megcsalni nem csak fizikailag lehet, hanem érzelmileg is. Azért, mert jó pár éve már párkapcsolatban éltek, nem egy indok a megcsalásra.

3. Hogy érzelmileg és fizikailag bántalmazzon!

Az érzelmi bántalmazást semmiképp sem szabad elfogadnod egy párkapcsolatban. Ha észrevetted azt, hogy a párod megpróbál ellenőrizgetni és hibásnak éreztetni magad, akkor ez érzelmi bántalmazás. Ha folyamatosan azzal fenyeget, hogy szakítani fog veled, ha azt mondja, hogy öngyilkos lesz, ha elhagyod, vagy ha folyamatosan téged hibáztat a problémái miatt, akkor itt az ideje, hogy kilépj a kapcsolatból. Az ilyen jellegű viselkedés semmiképp sem helyénvaló!

4. Hogy úgy viselkedjen veled, mint a cselédjével!

Egy hosszú távú párkapcsolatban természetes az, ha segítitek egymást. Például, ha vásárolni mész és párod SMS-ben megkér arra, hogy vegyél neki is pár gyógyszert, akkor ez még rendben van. Azonban nincs rendben az, ha folyton szemetet hagy maga után és megköveteli, hogy te takarítsd fel utána. Az sincs rendben, ha gyakran felmond a munkahelyeiről abban reménykedve, hogy te majd eltartod. Nem helyénvaló az, ha egy fél végzi el az összes olyan feladatot egy párkapcsolatban, amit két embernek kellene elvégezni. A felelősséget, a házimunkát és a számlákat is mindig kétfelé kell osztani.

5. Hogy úgy szerelmeskedj, ahogyan neked nem tetszik!

Ha a szexuális életetek nem megfelelő, mert a párod túl egoista vagy lusta és nem érdekli, hogy neked milyen szükségleteid vannak, ne gondold azt, hogy ez rendben van így. Még ha hosszú távú párkapcsolatban éltek is, a párodnak figyelembe kellene vennie azt, hogy neked is jó élmény legyen az együtt töltött idő. Ha viszont a párodat nem érdekli, miként érzel, akkor mindenképp el kell beszélgetned vele erről. Ha pedig ezután sem fogja érdekelni, akkor lépj ki a párkapcsolatból.

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.