5 dolog, amit párodnak tudnia kell rólad mielőtt megházasodtok
2017-08-10  /  Szerző:   /  Párkapcsolat  /  Nincs hozzászólás

Párodnak mit kell tudnia rólad mielőtt megházasodtok? Akár csak most ismerkedtetek meg, akár már több éve együtt vagytok, nagyon fontos az, hogy párod tudjon pár alapvető dolgot rólad. Házasság előtt biztosak kell lennetek abban, hogy megegyezik az életviteletek, illetek egymáshoz, és hogy a legjobb párost alkotjátok.

1. Szeretnétek-e gyereket vagy nem?

Házasság előtt, párodnak mindenképpen tudnia kell, hogy szeretnél-e gyereket, szeretnél-e anya lenni vagy sem. Az erről a témáról szóló beszélgetés nagyon jelentős egy pár életében. Legyetek őszinték, függetlenül attól, hogy mennyire féltek a következményektől, és tudjátok meg, hogy illetek-e egymáshoz. Ha az egyik fél szeretne gyereket, a másik pedig nem, akkor konfliktus alakulhat ki a párkapcsolatban, ezért beszélgessetek minél többet a jövőbeli terveitekről.

2. Miként látjátok a szexuális életeteket?

Azt gondolod, hogy a szexről nem kell beszélgetni, főleg akkor nem, ha még a párkapcsolatotok elején vagytok? Fontos azonban, hogy erről a témáról is beszélgetni tudjatok, vagyis arról, hogy miként látjátok a szexualitást a saját kapcsolatotokban.

3. Milyen értékeitek vannak?

Az „érték” kifejezés amennyire absztrakt, annyira átfogó kifejezés. Párodnak és neked tudnotok kell azt, hogy hasonló értékeket képviseltek-e. Ez lehet akár az életstílusotok – ha egyik félnek aktív életvitele van, a másik pedig inkább otthonülő típus, akkor folyamatos konfliktusokkal fogtok küszködni. Hasonló értékek, melyekben hasonlóak vagy különbözőek lehettek, az a politikai, vallási, étkezéssel kapcsolatos, vagy a szabadidő eltöltésével kapcsolatos értékek is. Amennyiben eltérő értékeket képviseltek valamiben, mindig előre beszéljétek meg őket, hogy minél inkább csökkentsétek a konfliktusok kialakulásának esélyét.

4. Hogyan kezelitek a pénzügyeiteket?

A pénzről szóló beszélgetések is nagyon fontosan egy pár életében. Párodnak mindenképp tudnia kell azt, hogy szeretsz-e költekezni, vagy meg szeretnél takarítani, ha be szeretnél fektetni, vagy élményeket szeretnél inkább „megvenni” – vagyis utazásra, szórakozásra költeni.

5. Hogyan kezelitek a konfliktushelyzeteket?

Az, ahogyan veszekedtek, nagyon sok mindent elárul a párkapcsolatotok kimeneteléről. Pontosabban, ha nem tudjátok kezelni az ellentétekről szóló vitákat, akkor szenvedni fogtok, vagy akár a kapcsolatotok végéhez is juthattok. A párodnak tudnia kell rólad azt, hogy meg tudsz-e nyerni egy vitát, vagy olyan személy vagy, aki a békesség kedvéért inkább enged az elképzeléseiből, vagy esetleg agresszívvé válsz, vagy menekülsz a konfliktushelyzetek elől.

Minél többet beszélgettek az életetek aspektusairól, a tapasztalataitokról és terveitekről, annál nagyobb esélyetek van arra, hogy egy stabil párkapcsolatotok és egy sikeres házasságotok legyen.

Szólj hozzá