5 cipőmentő trükk, amit minden nőnek ismernie kell
2017-02-05  /  Szerző:   /  Egyéb, Rúzs  /  Nincs hozzászólás

Minden nő átélte már, hogy az új cipő viselése milyen fájdalmakkal járhat. Kényelmetlen és még fel is töri a lábunkat. Itt a megoldás.

Érdemes ismernünk ezeket az életmentő praktikákat.

Kopott sarkak ellen

Nagyon bosszantó tud lenni, ha elkopik a kedvenc cipőnkön a vékony gumis műanyag, amit ha nem figyelünk, addig koptatunk, amíg a fémes merevítője ki nem látszik. Itt megoldás: ha nem adnak pótlást a cipőnkhöz, akkor érdemes beszerezni párat. Vigyük el cipészhez és pár perc alatt el is készül az imádott tipegőnk!

Nem csúszkálunk többet

Könnyen előfordulhat, hogy az új csodaszép cipőnkben elkezd csúszkálni a lábunk és feltöri a sarkunkat, de ezt gyorsan orvosolhatjuk talpbetéttel. Ha éppen nincs otthon, készíthetünk magunknak is. A legjobb anyag hozzá egy vastag, nem túl selymes darab, körberajzolásánál használhatunk egy régebbi, már használaton kívüli talpbetétet. Ezután ragasztóspray segítségével ragasszuk be a cipőnkbe és felejtsük el örökre a csúszkálást!

Víztaszító réteggel az eső ellen

Főleg, hogy itt a rossz idő érdemes olyan cipőt választani, ami nem engedi be a vizet. De ha éppen nem költenénk drága lábbelikre, akkor egyszerűen vonjuk be a felületét méhviasszal. Dörzsöljük be vele a cipőnket, majd hajszárítóval alaposan szárítsuk meg. Így leperegnek róla majd a vízcseppek.

Kellemetlen szagok ellen

Főként a nagyon vastag és zárt cipők tudnak kínos helyzeteket teremteni. Ezért használjunk teafiltereket, bontsuk ki és lógassuk bele a lábbelinkbe.

Feltöri a lábunkat

A legszebb cipők általában a legfájdalmasabbak. De ezt elfelejthetjük! Két lezárható tasakba töltsünk vizet, helyezzük külön-külön a surranónk elejébe. Tegyük 20-30 percre a fagyasztóba, hogy megfagyjon a víz, így pont annyit tágul majd, hogy kényelmesen hordhassuk.

 

Forrás: Blikk

Szólj hozzá