15 dolog, ami megkülönbözteti az érett párkapcsolatot a gyerekes párkapcsolattól
2017-05-15  /  Szerző:   /  Egyéb, Párkapcsolat  /  Nincs hozzászólás

Ha elérkeztél egy olyan életkorba, amiről úgy gondolod, hogy már felnőtt, érett vagy, nem jelenti azt, hogy a párkapcsolatban is érett vagy. Alábbi cikkünkből megtudhatod, melyek a legalapvetőbb különbségek az érett és a gyerekes párkapcsolatok között, és ezek alapján eldöntheted, hogy te hova sorolod majd be magad.

A párkapcsolatoknak idő kell ahhoz, hogy fejlődjenek, miközben több életszakaszon is keresztülmennek. A személyes interakciók közvetlenül befolyásolják a viselkedéseinket és nézőpontjainkat. Két párkapcsolat soha nem lesz egyforma. Mindegyik párkapcsolat más és más lesz, és ezekből a különbségekből nagyon sok mindent tanulhatsz, még akkor is, ha néha úgy gondolod, hogy egy-egy párkapcsolattal csak az idődet vesztegetted. Minden tapasztalatból tanulhatsz valami fontosat, csak fel kell ismerned ezeket.

Általában a tinédzser korban lévő párkapcsolatok azok, amelyekkel a legkevésbé vagyunk megelégedve, amelyek gyerekesek, amikor még a hormonok uraltak bennünket. Az érett párkapcsolatban az emberek általában már jóval megfontoltabban viselkednek. Már nem mutatják ki olyan hamar az érzelmeiket és nem sietnek belépni egy kapcsolatba csak azért, hogy ne legyenek egyedül. Sokkal inkább értékelik saját magukat és a saját idejüket, és tudják azt is, hogy inkább megéri várni arra a férfira, akit a legmegfelelőbbnek gondolnak. Alább összegyűjtöttük azokat a különbségeket, melyek az érett és a gyerekes párkapcsolatokat leginkább jellemzi:

1. A gyerekes párkapcsolatok az „én”-ről szólnak, miközben az érett párkapcsolatok a „mi”-ről.

2. A gyerekes párkapcsolatokban nagyon gyorsan történnek az események, miközben az érett párkapcsolatokban minden percet lassan szeretnél élvezni.

3. A gyerekes párkapcsolatokban azért mondod, hogy „szeretlek”, mert véget szeretnél vetni egy vitának, miközben az érett párkapcsolatokban azért mondod, mert egy közős jövőt tervezel azzal, akinek mondod.

4. A gyerekes párkapcsolatok a szórakozásról szólnak, miközben az érett párkapcsolatok arról szólnak, hogy mennyire vagy motivált.

5. A gyerekes párkapcsolatokban a féltékenység uralkodik, miközben az érett párkapcsolatokban a bizalom.

6. A gyerekes párkapcsolatokban fontos a szex, az érett párkapcsolatokban viszont az intimitás.

7. A gyerekes párkapcsolatban a többiek véleménye a fontos, miközben az érett párkapcsolatban csak a te és az ő véleménye fontos.

8. A gyerekes párkapcsolatok felszínesek, míg az érett párkapcsolatok mélyebbre süllyednek a felszínnél.

9. A gyerekes párkapcsolatban a negatív részletekre koncentrálsz, miközben az érett párkapcsolatban mindig a pozitív dolgokat keresed.

10. A gyerekes párkapcsolatok mindig jelen vannak a Facebookon, miközben az érett párkapcsolatok diszkrétebbek a közösségi oldalakon.

11. A gyerekes párkapcsolatok mindig arra késztetnek, hogy megkérdőjelezd saját magad, miközben az érett párkapcsolatok önbizalmat adnak.

12. Egy gyerekes párkapcsolat mindig kérdéseket ébreszt fel benned, miközben egy érett párkapcsolat megválaszolja a kérdéseidet.

13. A gyerekes párkapcsolatokban a személyes büszkeséged a fontos, míg az érett párkapcsolatokban a partneredre vagy büszke.

14. A gyerekes párkapcsolatok tele vannak titkokkal, míg az érett párkapcsolatok az őszinteségről szólnak.

15. A gyerekes párkapcsolatokban szükséged van arra, hogy valaki kiegészítsen, míg az érett párkapcsolatban épp ellenkezőleg, két teljesen egész ember van jelen.

Szólj hozzá