12 jel, hogy a flörtölésből megcsalás lett
2017-12-08  /  Szerző:   /  Egyéb, Párkapcsolat  /  Nincs hozzászólás

Az online flörtölés ártatlan dolognak tűnik, hiszen csak beszélsz egy baráttal vagy ismeretlennel. Azonban, ha online flörtölésbe kezdünk valakivel, nagyon könnyen túlléphetjük a határokat. Sokan az online flörtölés csapdájába esnek, hiszen az ártalmatlannak vélt beszélgetésekből egy megcsalás is kialakulhat, ha előrébb halad a beszélgetés. Az online flörtölés megcsalásnak számít? Honnan tudhatod azt, hogy átlépted a határokat?

Nem csak fizikailag lehet megcsalni valakit, hanem érzelmileg is. Az online flörtöléssel pedig pont ezt tesszük, érzelmileg csaljuk meg a valódi párunkat. Néha még azt sem vesszük észre, amikor online flörtölésbe kezdünk, de ha ezzel túl messzire elmegyünk, akkor ez akár a valós partnertől való elválást is jelentheti.  Ha még idejében fölismered egy ártatlannak hitt flörtölés első jeleit, akkor még meg tudod menteni a párkapcsolatodat. Alábbi cikkünkben leírjuk azt a 12 lépést, melyből eldöntheted, hogy az online flört átváltozott-e már megcsalássá.

1. Folyamatosan ugyanazzal az egy személlyel flörtölsz

Ha ugyanazzal a személlyel flörtölsz minden nap, úgy, hogy közben van egy párkapcsolatod, egyértelműen megcsalásnak számít. Kérdezd meg magadtól, miért vagy boldogtalan a párkapcsolatodban és miért érzed úgy, hogy szükséged van a másik személyre.

2. Úgy érzed, hogy ezt el kell titkolnod a párod elől

Hibásnak érzed magad és ezért titkolod a másik személlyel történt beszélgetéseket. Ha elrejted a telefonodat is, hogy a párod nehogy meglássa a másik személlyel folytatott beszélgetéseiteket, akkor biztosan érzelmi megcsalásról beszélhetünk. Ha ezen felül pedig még hazudsz is a párodnak, akkor megcsalásról van szó, ha elismered, ha nem!

3. Másképp kommunikálsz a másik személlyel, mint a partnereddel

Ha egy másik személlyel flörtölsz, de a valódi partneredet elhanyagolod, akkor biztos lehetsz abban, hogy megcsalod a párodat.

4. Találkozol a másik személlyel

Ha szemtől szembe találkozol a másik személlyel, akkor ez egyértelműen megcsalásnak minősül. Ha az online flört oda vezet, hogy meghívjátok egymást egy találkozóra vagy randira, akkor még van értelme mondanunk, hogy ez is egyértelműen a megcsalásnak a jele? Nem tiltja meg senki, hogy bizonyos személyekkel találkozz, azonban ha ez flörtölési szándékkal történik, akkor minden bizonnyal megcsalásról van szó.

5. Érezni kezdesz az a személy iránt, akivel flörtölsz

Ha az ártatlan flörtölés átalakul érzelmekké, melyeket a másik személy iránt érzel, biztos lehetsz abban, hogy megcsalod a valódi párodat és nem tartod be a neki tett fogadalmaidat. Ha az online flörtölés odáig vezet, hogy elveszted a valódi partnered iránt érzett szerelem érzésed, akkor ez is minden bizonnyal azt jelenti, hogy megcsaltad a párodat. Lehet, azzal próbálsz majd mentegetőzni, hogy úgysem ismered őt személyesen, és csak egy jelentéktelen online flörtről van szó. Mindegy milyen magyarázatot találsz, az, hogy elveszíted a valódi partnered iránt érzett szerelem érzését, azt jelenti, hogy megcsaltad őt.

6. Mikor lépted át a határt?

Az online flörtölés a legtöbb esetben tényleg ártalmatlan. Azonban a flörtöt és a megcsalást csupán egy hajszálvékony határ választja el egymástól. Ha a flörtölést az alábbiak is követik, akkor biztos lehetsz abban, hogy megcsaltad a párodat, mindegy, hogy virtuálisan vagy érzelmileg is:

7. Ha gyakori az online flörtölés

Egy véletlenszerű, rövid és ártatlan flört még azt mondjuk, rendben van. Azonban, ha sok időt töltesz egy másik személlyel flörtölve, akkor már átlépted a határt a flört és a megcsalás között.

8. Ha alig várod, hogy lehetőséged legyen újra flörtölni vele

Ha alig várod, hogy újból lehetőséged legyen online lenni a telefonod közelében és flörtölni a másik személlyel, akkor biztosan megcsalod a párodat.

9. Ha mindent megteszel azért, hogy flörtölni tudj a másik személlyel

Egy kicsi ártatlan és jelentéktelen idill, ami nem is szándékosan történt – mondogatod magadban. Azonban egyszer csak azon ébredsz, hogy a flörtre flörtöléssel válaszolnak, és már megtörtént a megcsalás. Ha mindent megteszel azért, hogy létrejöjjön ez a kis ártatlannak hitt idill, akkor biztos lehetsz abban, hogy megcsaltad a párod.

10. Ha a valódi partnered észreveszi, hogy már másképp viselkedsz vele

Amikor a valódi párod szóvá teszi azt, hogy megváltozott valami az iránta való viselkedésedben, akkor épp a flört és megcsalás határán állsz. A döntés pedig csak rajtad áll, hogy tovább mész a flörtölés útján, vagy visszatérsz a valódi párodhoz.

11. Ha megmagyarázod, miért flörtöltél, hibásnak érzed magad

Ha szükségét érzed megmagyarázni az online flörtölést – még ha csak magadnak is, gondolatban – akkor biztosan megcsalod a párodat. Egy ártatlan online flörtölés miatt ugyanis nem fogod magad hibásnak érezni.

12. Ha az online flört más érzelmek megjelenéséhez vezet

Ha online flörtölés közben más érzelmek is megjelennek, biztos lehetsz abban, hogy átlépted a határt a flört és a megcsalás között. Ekkor az a legjobb, ha őszinte leszel a pároddal és tudatot őt is erről.

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.