10 mondat, amit soha nem szabad mondanod annak a férfinek, akit szeretsz
2018-04-27  /  Szerző:   /  Szerelem  /  Nincs hozzászólás

Vannak olyan szavak, melyek sokkal fájdalmasabbak, mint egy arcon csapás. Hogy boldog és kiegyensúlyozott legyen a párkapcsolatod, mindenképp kerülnöd kell az alábbi 10 mondatot, amikor azzal a férfivel beszélsz, akit szeretsz.

1. Szeretném, ha inkább olyan lennél, mint…

Szerelmed ne hasonlítgasd az exedhez, a testvéreidhez, a barátaidhoz vagy az édesapádhoz. Ezek a hasonlítgatások csökkentik a párod önbizalmát, és ugyanakkor gyengítik a kapcsolatotokat is.

2. Mindig ezt csinálod…

Amikor a szeretett férfivel beszélgetsz, a „mindig” szót igyekezz elkerülni. Ha gyakran használod ezt a szót, akkor egy idő után a párod védekezővé fog válni, mely előbb-utóbb veszekedéshez fog vezetni a párkapcsolatban.

3. Te sosem értesz meg…

Lehet, hogy ez így van, azonban mégis esélyt kell adnod a párodnak, hogy megpróbáljon megérteni téged. Ehhez nem kell mást tenned, mint őszintébbnek és türelmesebbnek lenni vele.

4. Hagyj békén…

Lehet, hogy egy szócsata után egy kis szünetet szeretnél tartani, azonban akkor se mondd soha ezt a mondatot a párodnak. Inkább tudasd vele, hogy szükséged van 15 perc szünetre, hogy leülj és kifújd magadból a gőzt.

5. Ne foglalkozz vele…

Ha a párod panaszkodik valamire, nem ez a legjobb mondat, amit mondanod kellene neki. Az érzelmek figyelmen kívül hagyása az empátia hiányára utalnak.

6. Lehet, hogy szakítanunk kellene…

Ez a kifejezés fenyegetően hangzik, ami stresszhez és szorongáshoz vezethet. Ha tényleg komolyan gondolkodsz a szakításon vagy váláson, először mindenképp látogassatok el egy párterapeutához.

7. Idegesítő vagy, amikor ezt csinálod…

Tudnod kell, hogy idővel a partnered sok olyan dolgot fog tenni, ami nem mindig fog tetszeni neked. A hangnemedre azonban mindenképp figyelj, ahogyan tudtára adod a párodnak azt, ha valami nem tetszik vele kapcsolatban.

8. Nem vagy jó az ágyban…

Egy ilyen érzékeny témát mindig óvatosan kell kezelni. Ezt a fajta problémát nyugodt beszélgetésekkel kell kezelni, nem pedig vádakkal. A kulcs ebben az esetben is a kommunikáció.

9. Én nem tennék ilyet…

Lehet, hogy néha más megközelítésben látod a dolgokat, mint a párod, de ahelyett, hogy kiosztanád őt, és azt mondanád neki, hogy amit ő tesz, az egyáltalán nem helyénvaló, inkább adj neki tanácsot.

10. Nem is tudom, miért vagyok még veled…

Lehet, hogy amikor ideges vagy, ez a mondat is kicsúszik a szádon, azonban igyekezz mégis elkerülni a hasonló kifejezéseket. Ezzel a mondattal mély sebeket ejthetsz annak a férfinek a szívében, akit szeretsz. Ilyenkor inkább nyugodj le, és utána türelmesen beszélgess el mindenről, ami idegesít vele kapcsolatban.

Nincs lehetőség hozzászólni ehhez a bejegyzéshez.